Un disident rus afirmă că o lovitură de stat împotriva lui Putin este „din ce în ce mai probabilă”

Vladimir Osechkin, un disident rus aflat în exil din 2015, afirmă în presa britanică faptul că, din informaţiile primite de la ofiţeri FSB, şansele ca în interiorul Rusiei să se producă o lovitură de stat împotriva lui Vladimir Putin sunt din ce în ce mai mari.

24 mart. 2022, 16:41
Un disident rus afirmă că o lovitură de stat împotriva lui Putin este „din ce în ce mai probabilă”

Disidentul rus Vladimir Osechkin afirmă că, în contextul declanşării războiului din Ucraina şi al ameninţărilor voalate ale oficialilor ruşi cu utilizarea armelor nucleare, înalţi ofiţeri FSB, fostul KGB, sunt din ce în ce mai tensionaţi, astfel încât este oricând posibilă o revoltă a acestora împotriva lui Vladimir Putin.

Cuvintele lui Osechkin sunt preluate de Times of London. Potrivit lui Osechkin, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) ar putea pune la cale o lovitură de stat împotriva preşedintelui rus: arată scrisorile scrise de un agent anonim de informaţii din Moscova către activistul în exil şi publicate în mediul online.

Citeşte şi: Analiza Armatei Ucrainei, după o lună de război: „Soldaţii ruşi au învăţat cu succes cum să dezerteze, să se predea şi să moară”

Potrivit sursei anonime a disidentului rus, haosul şi nemulţumirea sufocă serviciile de securitate, iar faptul că agenţii ruşi vorbesc deschis despre asta, a spus Oşechkin pentru Times, este un semn al furiei lor tot mai mari faţă de Putin.

Intervievat din Franţa, unde se află în exil din 2015, Osechkin a declarat pentru Times că „de 20 de ani Putin a creat stabilitate în Rusia. Ofiţerii FSB, poliţiştii, procurorii şi oamenii din cadrul sistemului au putut duce o viaţă bună. Dar, acum, totul s-a terminat. Ei recunosc că acest război este o catastrofă pentru economie, pentru umanitate. Ei nu vor să se întoarcă în zilele Uniunii Sovietice. În fiecare săptămână şi în fiecare lună în care acest război continuă, creşte posibilitatea unei revolte a serviciilor de securitate”.

Citeşte şi: Premierul Poloniei, avertisment terifiant despre extinderea războiului şi în România. „Dacă va zdrobi Ucraina, Putin va avansa spre Helsinki, Varşovia, Bucureşti”