Un Disneyland autohton, amenajat în faţa unui bloc din Constanţa

Publicat: Vineri, 11 Aprilie 2014 12:23 // Actualizat: Vineri, 11 Aprilie 2014 12:23 // Sursa: romaniatv.net

Un pensionar din Constanţa a inaugurat cu mare succes, din proprie iniţiativă şi cu multe ore de muncă voluntară, un loc de joacă pentru toţi copiii din cartier în faţa blocului său, din cartierul Tomis Nord, chiar în săptămâna în care unităţile de învăţământ se concurau în creativitate în cadrul programului "Şcoala altfel".

Foto: tednguyenusa.com

Vasile Câmpeanu, un zugrav pensionar, în vârstă de 72 de ani, a reuşit să amenajeze, cu multă ingeniozitate şi debordantă imaginaţie, un loc de recreere pentru copiii din cartier pe spaţiul verde de nici 40 de metri pătraţi din faţa locuinţei sale, situată pe strada Badea Cârţan nr. 13, bl. K6, la parter, potrivit Agerpres.

Scuarul, mărginit de stradă şi aleea de acces către bloc a fost remodelat în această primăvară, cu mult talent scenografic într-un adevărat Disneyland autohton, vegetaţia şi arborii devenind suport pentru veritabile scene votive cu personaje ce se inserează în secvenţe memorabile din binecunoscutele producţii ale lui Walt Disney. Într-un tainic circuit filmic, pe arbori, din tufe de iarbă sau boscheţi tunşi cochet, apar instantaneu privirii, în ipostaze dinamice, eroii copilăriei: Mickey Mouse, Donald Duck, Goofy, Pluto, Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici, Cenuşăreasa, pisoiul Figaro, Chip şi Dale sau Bamby. Personaje de basm cu locuinţe din poveste, căsuţe din turtă dulce, fântâna-vieţii, machete de avioane, corăbii, giruete, colivii pentru păsări ostenite, toate la un loc puse la dispoziţie copiilor, doar ca să înveselească locul cu bucuria lor.

Întrebat dacă nu a întâmpinat opoziţie din partea vecinilor în amenajarea locului de joacă, Vasile Câmpeanu a spus că el nu are nepoţi de la niciunul dintre cei trei copii şi că le simte lipsa, dar, oricum, toată lumea are câte un copil sau nepot care se răsfaţă în grădina de poveste, de la parterul blocului, aşa că a putut să împace cererea cu oferta, fără să primească reclamaţii.

"În plus, acum de Paşte, să vedeţi de veselie şi joacă trag micuţii şi fac vânătoare de ouă roşii ascunse prin iarbă şi se joacă cu piticii şi iepuraşii de ceramică", a dezvăluit meşterul zugrav.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Disneyland Disneyland Constanţa parc distracţii copii şcoala altfel
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 apr 12:28
...

Un pensionar din Constanţa a inaugurat cu mare succes, din proprie iniţiativă şi cu multe...
1
EUR
4.8737
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H