TRAGEDIE Un băiat de 16 ani a murit la Oradea după ce a alergat la crosul pentru Ziua Naţională

Un tânăr în vârstă de doar 16 ani, din localitatea Budoi, judeţul Bihor, a murit în urma unui stop cardio-respirator, imediat ce a terminat de alergat la crosul organizat miercuri în Parcul I.C Brătianu din Oradea. La cros au participat 200 de elevi din judeţ şi a fost organizat pentru a sărbători Ziua Unirii.

RomaniaTV.net
01 dec. 2011, 11:51
TRAGEDIE Un băiat de 16 ani a murit la Oradea după ce a alergat la crosul pentru Ziua Naţională

Ramona Bacter, purtător de cuvânt la Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bihor, a declarat că tânărului Gabriel Horvat i s-a făcut rău brusc. „I s-a acordat imediat primul ajutor, o ambulanţă fiind prezentă, ca în fiecare an, la crosul organizat pentru a marca Ziua Naţională”, a mai adăugat Ramona Bacter. Însă, din nefericire, băiatul nu a mai putut fi salvat.

„Pacientul a ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe pediatrie de la Spitalul Municipal din Oradea, în stop cardio-respirator. S-a încercat resuscitarea, însă fără rezultat”, a declarat Hadrian Borcea, şeful UPU-S.M.U.R.D Bihor. Medicul nu a ştiut dacă băiatul avea probleme de sănătate care i-ar fi putut provoca moartea.

Crosul a fost organizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Bihor în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, informează adevarul.ro.

Directorul DJST Bihor, Sorin Buhaş, a declarat că elevul de la Şcoala Generală din Budoi a concurat la grupa de vârstă 16-17 ani. „I s-a făcut rău la 10 minute după terminarea cursei de 1.200 de metri”, a mai adăugat acesta.

Buhaş a evidenţiat faptul că participanţilor li s-a solicitat o adeverinţă medicală, din care să reiese că sunt apţi, iar elevul a avut o asemenea adeverinţă.

Profesoara de limbă engleză a tânărului, Maria Coritar, a declarat că era un copil liniştit şi că nu părea să aibă probleme de sănătate.

În urma declaraţiilor unor surse neoficiale, s-a vehiculat că băiatul ar fi avut astm.