Un elev aflat în excursie a murit după ce a căzut într-o râpă

Un elev de 11 ani din satul bihorean Peştiş a murit, vineri, după ce a căzut într-o râpă în timp ce se afla într-o excursie pe Valea Peştişului cu un grup de elevi de la şcoala în care învăţa. Accidentul a avut loc după ce acesta s-a desprins de grup. ISJ Bihor a declanşat o anchetă în acest caz.

RomaniaTV.net
01 iun. 2012, 18:47
Un elev aflat în excursie a murit după ce a căzut într-o râpă

UPDATE Decesul elevului de 11 ani căzut într-o râpă în timp ce se afla în excursie de Ziua Copilului cu colegii de şcoală este anchetat ca moarte suspectă de către procurorii Parchetului Judecătoriei Aleşd. Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleşd face cercetări. Din primele declaraţii date de cadrele didactice care au însoţit elevii în excursie, copilul a cerut voie învăţătorului său să urce pe o creastă din apropierea locului în care ei se află, dar nu i s-a permis. La un moment dat, ar fi profitat de faptul că învăţătorul era ocupat cu alţi copii şi a urcat de unul singur prin pădure”, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Vasile Popa.  Astfel, anchetatorii bănuiesc că elevul a alunecat pe creastă, care e destul de abruptă, şi astfel a ajuns în râpa adâncă de aproximativ doi metri în care a fost găsit ulterior. „Copilul a fost găsit în comă şi a murit în drum spre spital”, a mai spus Vasile Popa. Potrivit acestuia, deocamdată, nu a fost făcută necropsia şi nu au fost stabilite circumstanţele exacte în care copilul a decedat, astfel că acest caz este cercetat de procurori drept o moarte.

Copilul de 11 ani din satul bihorean Peştiş, elev în clasa a IV-a la şcoala din localitate, a murit, vineri, în timp ce se afla cu un grup de aproximativ 50 de elevi de la şcoala sa într-o excursie pe valea Peştişului, cu ocazia Zilei Copilului.

„Era în excursie cu colegii, mai multe învăţătoare şi cu câţiva părinţi. La un moment dat, s-a rupt de grup, iar când cineva şi-a dat seama că lipseşte grupul a început să-l caute. L-au găsit căzut într-o râpă”, a declarat, vineri, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Daniel Negrean.

Medicii SMURD au încercat aproape o oră să îl resusciteze, dar fără succes.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Alina Dinu, la faţa locului s-a deplasat şi o echipă de poliţişti din Aleşd, care acum cercetează cazul. „Aşteptăm şi rezultatele necropsiei, pentru a afla exact din ce cauză a decedat elevul”, a declarat Alina Dinu.

Şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor va începe o anchetă în acest caz. „Pentru astfel de deplasări era nevoie de acordul conducerii şcolii, care nu a existat în acest caz”, a spus Negrean.