Un elev care a luat nota 6 la matematică a primit 10 după contestaţie. Radu Gologan: Astfel de diferenţe sunt incredibile

Publicat: Luni, 29 Iunie 2020 12:02 // Actualizat: Luni, 29 Iunie 2020 12:02 // Sursa: romaniatv.net

Rezultate Evaluării Naţionale după rezolvarea contestaţiilor au arătat o diferenţă incredibilă între notele iniţiale şi cele după recorectare, existând diferenţe şi de patru puncte. În judeţul Braşov, un elev care a luat iniţial nota 6 a obţinut nota maximă, 10, după contestaţie. De asemenea, au existat diferenţe şi în rândul lucrărilor la Limba Germană, unde elevii au primit cu patru puncte în plus, la a doua corectare.

Un elev a ajuns la nota 7,90, după ce, iniţial, a fost notat cu 2.50.

Citeşte şi: EVALUARE NAŢIONALĂ SESIUNEA SPECIALĂ. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la Limba şi Literatura Română

Președintele Societății Române de Științe Matematice, Radu Gologan, consideră că diferenţele uriaşe dintre note ar putea fi cauzate de lipsa experienţei profesorilor care au făcut prima corectură-

"Sunt diferențe prea mari și nu mi le explic. Poate că greșelile sunt în altă parte, nu în calitatea răspunsurilor copiilor. Poate la trecerea notelor. La matematică se acceptă 0,5 maxim de diferență în situații de interpretare. Când se recorectează, diferențele sunt mai mici de 0.25. Nu există nicio explicație. La matematică astfel de diferențe sunt incredibile.Poate profesorul nu are experiență și nu îi acordă copilului dreptul de a interpreta sau să dea o altă demonstrație. Categoric ar trebui văzut, dacă sunt din vina profesorilor este o problemă mare" , a declarat Radu Gologan.

76,2% dintre elevii care au dat Evaluarea Națională 2020 au obținut medii peste 5, procentaj în creștere după rezolvarea contestaţiilor, arată centralizarea făcută de Ministerul Educaţiei.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Braşov contestaţie elev Evaluare Naţională examen matematică note Romania
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8357
RON
12 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H