Biletul de adio lăsat de elevul care a murit după ce a căzut de la etajul 4 al Colegiului Militar din Alba Iulia

Un elev al Colegiului Naţional Militar ”Mihai Viteazul" Alba Iulia a murit, joi dimineaţă, după ce a căzut de la etajul al patrulea al unui cămin de cazare din incinta liceului. Surse judiciare spun că băiatul a lăsat un bilet din care reiese că a vrut să se sinucidă.

11 ian. 2024, 11:35
Biletul de adio lăsat de elevul care a murit după ce a căzut de la etajul 4 al Colegiului Militar din Alba Iulia

Un elev de clasa a IX-a de la Colegiul Naţional Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia a murit după ce a căzut de la etajul 4 al internatului liceului. Tragedia s-a produs joi dimineață. La scurt timp după ce a fost găsit căzut, la fața locului a intervenit un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Alba. Din păcate, băiatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost declarat decesul.

Citește și: Bebelușul aruncat pe geam de mama lui din apartamentul în flăcări a murit la spital

Elevul care a murit avea 15 ani și era din Baia Mare. La apelul de dimineață a fost îmbrăcat în haine militare, apoi a mers în cameră și s-a schimbat în haine civile. La scurt timp a fost găsit căzut, în curtea interioară a unității.

Elevul susţinuse evaluarea psihologică anul trecut, la admiterea în liceu, fiind declarat apt, transmit reprezentanţii colegiului.

”În dimineaţa zilei de 11 ianuarie, în jurul orei 8.00, un elev al Colegiului Naţional Militar «Mihai Viteazul» Alba Iulia a fost găsit în stare de inconştienţă, în urma unei căderi de la etajul patru al clădirii, în zona dormitoarelor. A fost apelat serviciul de urgenţă 112, dar, cu toate eforturile echipei medicale ajunse la locul incidentului, care i-a acordat primul ajutor, elevul a decedat. Elevul era în clasa a IX-a, iar la admiterea în colegiul militar a susţinut evaluarea psihologică, fiind declarat apt”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de către reprezentanţii unităţii de învăţământ.

Citește și: O femeie a fost găsită moartă în râul Dâmbovița

Potrivit unor surse din cadrul unității de învățământ, elevul ar fi lăsat un bilet de adio, în camera sa. Biletul de adio ar fi fost adresat familiei sale. De asemenea sursele susțin că elevul nu s-ar fi acomodat cu regimul și sistemul de învățământ militar.

Cazul este cercetat la fața locului de Poliția municipiului Alba Iulia, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.