Un elev din China s-a aruncat de la etajul 30 la ordinul profesorului său FOTO

Un elev chinez de zece ani s-a sinucis sărind de la etajul 30, după ce a fost avertizat de profesorul său să-şi scrie autocritica sau să se arunce în gol, a informat joi presa oficială chineză, relatează AFP.

31 oct. 2013, 13:15

Profesorul i-a cerut băiatului să redacteze o scrisoare de 1.000 de caractere (chineze) prin care să îşi ceară scuze pentru că a vorbit în clasă, a informat Radioul Naţional Chinez (CNR), citând un vecin al familiei, potrivit Agerpres.

După ce copilul a eşuat în mod repetat să-şi termine autocritica, profesorul i-ar fi spus că nu-i mai rămâne decât să se arunce de la etaj, potrivit CNR, citând rude ale elevului şi un vecin.

După decesul tragic al copilului, membri ai familiei sale au arborat în faţa şcolii, în oraşul Chengdu (sud-vest), un banner pe care scria: „Profesorul l-a obligat pe copilul nostru să sară de pe clădirea înaltă„, potrivit unor fotografii publicate pe Internet.

„Ancheta poliţiei este în curs de desfăşurare”, a declarat un responsabil al districtului Jinjiang, unde s-a produs drama. El a refuzat să ofere alte detalii.

Sistemul de învăţământ chinez este marcat de o disciplină extrem de strictă, tradiţia chineză insuflând un respect absolut pentru autoritate şi cerând copiilor să asculte cu stricteţe instrucţiunile profesorilor. Sesiunile de autocritică au marcat profund societatea chineză în anii negri ai maoismului şi au fost recent puse la loc de onoare cu ocazia campaniei de luptă împotriva corupţiei care are loc în prezent în China.

CITEŞTE ŞI: Tragedie într-o şcoală din SUA: Un elev şi-a împuşcat profesorul şi colegii, apoi s-a sinucis