Un elev extrem de violent a terorizat o şcoală întreagă. Îşi ameninţă colegii cu cuţitul

Un elev de 15 ani, înscris anul trecut în clasa a VII-a la Şcoala nr. 2 din Galaţi, ţine sub teroare întreaga unitate de învăţământ.

29 mart. 2016, 20:26
Un elev extrem de violent a terorizat o şcoală întreagă. Îşi ameninţă colegii cu cuţitul

Băiatul are grave probleme de comportament. Bate elevii şi chiar părinţii elevilor şi nu îi menajează nici pe profesori, care uneori, de teama sa, se închid în clasă, potrivit libertatea.ro.

Elevul poartă un cuţit asupra sa, spun părinţii ai căror copii au fost nu doar bătuţi, ci şi ameninţaţi de mai multe ori.

Ultima ieşire nervoasă a elevului problemă a necesitat de doua ori într-o singură zi intervenţia poliţiei şi a ambulanţei. Nu doar că elevul care a băgat spaima în şcoală a făcut scandal în faţa inspectorilor veniţi să îl evalueze, dar a şi lovit părintele unui elev pe care l-a agresat în trecut.

„Toată şcoala este sub teroare din cauza acestui elev. L-au primit la acesată şcoală nu ştiu cum, nu se pot desfăşura orele în siguranţă din cauza lui. Pe elevi îi molestează, rupe hainele la copii, la fete mai ales, le cere bani.Profesorii stau cu uşa închisă. Nu îl primesc pentru că nu au siguranţa elevilor şi a lor. A bătut şi profesori, se poate confirma, a venit cu cuţit la şcoală. Vine băut, drogat, paznicului i-a spus să se ducă să se liniştească, a sărit la paznic. Ieri când au venit doi inspectori a sărit să le dea cu scaunul în cap, a venit şi m-a lovit pe la spate, de faţă cu inspectorii, cu directoarea, cu toată conducerea şcolii. La ora 12 l-a luat poliţia. A mai bătut un alt copil de era să îi scoată ochii, a bătut şi o mămică de i-a rupt mîna”, a declarat Eduard Popoiu, tatăl agresat al unui elev bătut şi el de băiatul problemă.

Pentru că şi alţi părinţi au păţit la fel, la poliţie au fost depuse mai multe plângeri însoţite de certificatele medico-legale ale copiilor agresaţi.

Conducerea şcolii recunoaşte că se confruntă cu o problemă care, din cauza unui vid legislativ, a cam scăpat de sub control.

După rezultatele noii evaluări, cadrele didactice vor să îl mute disciplinar la o altă şcoală, ceea ce va fi însă foarte greu, deoarece este posibil ca niciuna să nu îl accepte după toate probleme de până acum ale elevului.