Un elev din Turda s-a ELECTROCUTAT cu 27.000 de volţi în timpul orei de sport

Un elev în clasa a IX-a la Liceul Liviu Rebreanu din Turda s-a electrocutat, luni dimineaţă, la ora de sport. Tânărul, în vârstă de 16 ani, este în stare critică. Acesta a suferit arsuri pe 80% din suprafaţa corpului şi a fost transportat la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti.

31 mart. 2014, 16:53
Un elev din Turda s-a ELECTROCUTAT cu 27.000 de volţi în timpul orei de sport

Surse din ancheta ce investighează incidentul au declarat că elevul se afla împreună cu toată clasa la ora de sport, potrivit newscluj.wordpress.com.

Copiii era la ora de sport şi aveau un traseu pe care alergau. Acest traseu trece şi pe lângă Triajul C.F.R. Turda. Nu ştim unde era dascălul care trebuia să îi supravegheze pe elevi. Minorul le-ar fi spus colegilor că doreşte să le aratae că linia nu mai are curent„, a declarat o sursă.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj recunosc faptul că elevul a fost electrocutat în timpul orei de sport şi au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. „Elevii erau în timpul orelor cu clasa. Erau mai multe grupe şi elevul electrocutat era în grupa de alergare de rezistenţă. Profesorul se ocupa de mai multe grupe. Avem doar informaţii preliminare ce arată că unul dintre elevi a urcat pe un vagon cisternă dezafectat, garat în staţia C.F. Turda, sub linia de contact de 27.000 volţi, şi a fost electrocutat” , a declarat Valentin Cuibus, şeful Inspectoratului Judeţean Şcolar Cluj.

Citeşte şi: SCANDAL în ÎNVĂŢĂMÂNT: Elevi ELECTROCUTAŢI şi loviţi cu chei franceze de o profesoară