Un elev ÎNCUIAT ÎN VESTIAR de un pedagog a sunat la 112 pentru a fi scos de acolo

Un elev din Craiova a fost închis cu lacătul într-un vestiar de un supraveghetor. Femeia a vrut să-i dea o lecţie băiatului care nu voia să meargă la ore. Pentru a ieşi de acolo, el a sunat la 112 şi a cerut ajutorul poliţiei.

RomaniaTV.net
06 mart. 2013, 20:07
Un elev ÎNCUIAT ÎN VESTIAR de un pedagog a sunat la 112 pentru a fi scos de acolo

Incidentul a avut loc, marţi dimineaţă, la Liceul CFR din Craiova. După ce a petrecut noaptea în club, elevul, care stătea în căminul liceului, nu a vrut să meargă la ore a doua zi. El stătea în căminul liceului, iar pedagogul avea sarcina de a-l supraveghea atent, pentru a nu lipsi de la cursuri. Ca să scape de cearta acestuia, elevul s-a ascuns într-un fişet, însă a fost încuiat cu lacătul şi, ca să scape, a sunat la 112.

Un elev de 18 ani a apelat Serviciul naţional de urgenţă 112, să reclame că este închis într-un dulap aparţinând unităţii şcolare la care învaţă. Am constatat că cele sesizate se confirmă. Procedând la verificări, s-a constatat că tânărul a intrat de bunăvoie în dulap pentru a se ascunde de pedagogul responsabil cu căminul. Doamna pedagog a pus lacătul pe vestiar, după care şi-a continuat activitatea”, a declarat Adrian Căpraru, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

Varianta elevului în cauză este însă mai complicată, el crezând că cel care a pus lacătul pe uşa vestiarului este un coleg, şi nicidecum pedagogul instituţiei.

„În jurul orei 9 şi ceva, eu m-am ascuns în vestiar pentru a trece doamna pedagog cu controlul şi să nu mă observe. Eram obosit şi nu voiam să mă duc la şcoală. Dumneaei mi-a zis o dată, apoi a doua oară şi atunci m-am ascuns în vestiar. A venit un coleg, m-a închis acolo, am stat cam patru – cinci minute, după care i-am zis ăluia să se ducă să vorbească cu pedagoaga, că nu mai am aer. A plecat şi el din cameră şi singura soluţie a fost să dau telefon la 112”, a declarat Daniel Dinescu, elevul care s-a ascuns în fişet.

Pedagogul însă a mărturisit că a pus lacătul pe fişet, după ce s-ar fi consultat cu celălalt elev aflat în cameră să îi aplice un fel de corecţie elevului care se ascundea în vestiar.

„Se ascunde mereu, prin WC, prin alte camere, este singurul elev-problemă al acestui cămin şi al liceului. Eu am intrat ieri (n.r. – marţi ) de câteva ori la el şi el nu era acolo, ba se ascundea, ba ce făcea că eu când intram, el nu era. Când am mai intrat şi el nu era l-am întrebat pe celălalt băiat unde e şi mi-a făcut semn spre vestiar. Am văzut lacătul şi am vrut să facem o glumă să nu mai facă altădată aşa”, a declarat Viorica Vărzaru, pedagog la Grupul Şcolar CFR din Craiova.

„Am luat declaraţii şi doamnei pedagog şi elevilor, le-am înaintat comisiilor de disciplină, care vor lua măsurile ce se impun. Elevul a fost inclus şi într-un program de consiliere şi psihologic” a declarat Lavinia Craioveanu, directorul liceului.

În urma acestei întâmplări, elevul care s-a ascuns în vestiar a făcut o cerere la conducerea instituţei prin care solicită să i se retragă dreptul la şedere în cămin.

Citeşte şi Într-o şcoală din Focşani: Cum s-a răzbunat un elev pe proful de geografie pentru că l-ar fi jignit