Un elicopter a amerizat de urgenţă pe râul Hudson din New York

Pasagerii unui elicopter de turism care survola oraşul New York şi-au văzut vieţile puse în pericol, duminică, după ce aeronava în care se aflau a amerizat pe fluviul Hudson din cauza unei probleme la motor.

RomaniaTV.net
01 iul. 2013, 06:38

Elicopterul transporta doi adulţi şi doi adolescenţi suedezi şi decolase de la heliportul din cartierul Wall Street, în sudul Manhattan-ului, în jurul prânzului. După 12 minute, pilotul şi-a dat seama că are o problemă la motor, a explicat şeful adjunct al Pompierilor, Thomas McKavanaugh, într-o conferinţă de presă.

„El a decis atunci că cea mai bună şansă este să amerizeze de urgenţă pe Hudson, la vest de Manhattan, ceea ce a şi făcut la nivelul străzii 79, a adăugat McKavanaugh”. Elicopterul a amerizat fără probleme, iar pasagerii şi pilotul, nevătămaţi, au fost salvaţi rapid de vapoarele din jur.

„Pilotul a făcut o treabă formidabilă, dacă ne gândim că motorul nu mai mergea”, a subliniat şeful adjunct al pompierilor. O anchetă a fost deschisă pentru a se stabili circumstanţele accidentului.