Un elicopter american a aterizat pe un câmp din Suceava. MApN nu a dat explicaţii VIDEO

Un elicopter ce ar aparţine Armatei americane a aterizat miercuri pe un câmp din judeţul Suceava. Aeronava a preluat patru militari americani şi apoi a decolat din nou.

16 feb. 2022, 20:22
Un elicopter american a aterizat pe un câmp din Suceava. MApN nu a dat explicaţii VIDEO

Un elicopter american a aterizat pe un câmp din localitatea Siret, judeţul Suceava, cu toate că în zonă nu au fost anunţate exerciţii comune româno-americane. Deocamdată, nu se ştie dacă soldaţii americani au aterizat acolo din greşeală pentru că Ministerul Apărării nu a dat încă explicaţii în acest sens.

Citeşte şi: Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO: „România e gata să găzduiască un grup de luptă NATO / Am avertizat Rusia că o agresiune va avea un cost mare”

Un elicopter american a aterizat pe un câmp din Suceava. Imaginile care au stârnit controverse pe Facebook

Pe reţelele de socializare au apărut imagini cu un elicopter Blackhawk al armatei americane a aterizat pe un câmp din localitatea Siret.

Militarii au coborât din aeronavă, au verificat zona la pas timp de 10 minute, interacționând chiar și cu localnicii, cărora le-au răspuns la salut cu un “Hello!”, dar fără a spune de unde vin și ce caută când au fost întrebați, după care au urcat din nou în elicopter, care a continuat să survoleze zona, potrivit Monitorul de Suceava.

Prezența lor este surprinzătoare în zonă, pentru că nu au fost anunțate aplicații militare, nici măcar către autoritățile locale sau județene, a confirmat Prefectura Suceava, potrivit sursei citate.

Aeronava a preluat câțiva soldați americani, iar apoi a decolat din nou, la ora 16.02, conform Obiectivdesuceava.

Boardingpass.ro scrie că elicopterul, un Sikorsky UH-60M Blackhawk (15-20796) al Forțelor Aeriene Americane, a luat la bord patru militari și a zburat spre baza aeriană Mihail Kogălniceanu din judetul Constanța.

Istoricul zborului a fost înregistrat de Flightradar24. Elicopterul a zburat din sudul României spre aeroportul din Suceava, iar mai apoi și-a continuat zborul spre localitatea Siret din județul Suceava, iar cei patru militari s-au dat jos din elicopter.

Citeşte şi: Vitamina longevității. Ține la distanță ridurile, crește imunitatea organismului și promite o viață mai sănătoasă