Epava elicopterului prăbuşit în Mureş, recuperată

Epava aparatului de zbor care s-a prăbuşit luni în lac, în judeţul Mureş, a fost scoasă marţi cu ajutorul unui elicopter MAI. Un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne a decolat din București, marţi dimineaţă, pentru a participa la recuperarea epavei. În tragedia aviatică au murit cinci persoane.

30 iul. 2013, 08:01
Epava elicopterului prăbuşit în Mureş, recuperată

Accidentul aviatic a avut loc imediat după ce aparatul de zbor, la bordul căruia se aflau omul de afaceri Sorin Ţerbea, pilotul, o angajată a acestuia şi o familie germană, formată din soţ, soţie şi fiu adult, s-a ridicat la o altitudine de peste 100 de metri, iar din motive necunoscute încă, s-a prăbuşit în lacul din localitatea Tăureni.

CITEŞTE ŞI Omul de afaceri Sorin Ţerbea, printre morţii din elicopter. Cu cine a vorbit înainte de prăbuşire

Câţiva localnici au sărit imediat în ajutorul victimelor reuşind să o salveze pe angajata lui Ţerbea, după care echipajele de intervenţie au scos din apă patru cadavre – cel al omului de afaceri Sorin Ţerbea, al pilotului, al femeii germane şi al fiului acesteia.

„Vorbim despre o încercare de decolare nereuşită, asta spun cei care au văzut accidentul, însă la o altitudine de 100-150 de metri aeronava a luat o poziţie nefirească şi s-a îndreptat spre lac. Câţiva localnici au sărit repede în apă şi au reuşit să salveze o femeie. Am văzut la faţa locului patru cadavre, doi cetăţeni germani, omul de afaceri Ţerbea şi pilotul. Mai avem în apă o persoană. (…) Am cercetat cu scafandrii, dar din cauza mâlului nu am mai putut să căutăm”, a declarat în curusl nopţii prefectul judeţului Mureş, Corneliu Grosu.

CITEŞTE ŞI Bărbatul dispărut în TRAGEDIA DIN MUREŞ a fost găsit marţi dimineaţă VIDEO

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, Mihai Gagyi, ultima victimă a accidentului de elicopter de la Tăureni a fost găsită, marţi, în jurul orei 8.10, la circa zece metri distanţă de elicopter, care se află încă în apă.