Un elicopter militar aflat în misiune s-a prăbuşit. Şase persoane au murit pe loc

Un elicopter s-a prăbușit în Pakistan. Este al doilea accident aviatic în ultimele două luni. Șase membri ai personalului, inclusiv doi ofiţeri ai armatei, au murit în accident.

27 sept. 2022, 09:03

Șase persoane și-au pierdut viața, după ce un elicopter al armatei pakistaneze s-a prăbușit în provincia Balochistan, aflată în sud-vestul Pakistanului, în timp ce se afla într-o misiune, duminică seara.

Printre persoanele aflate la bord erau și doi ofițeri, potrivit Al Jazeera. Armata a spus că elicopterul s-a prăbușit duminică seara în timpul unui zbor operațional în apropierea orașului Khost, la aproximativ 121 de kilometri de capitala Balochistan, Quetta, potrivit unui comunicat de presă.

„Un elicopter aflat într-o misiune de zbor s-a prăbușit noaptea trecută. Șase membri ai personalului, inclusiv doi ofiţeri ai armatei (ambii piloți) au murit în accident”, se arată în comunicat.

Recrutări cu arma în mână în Rusia: un bărbat a deschis focul în biroul de recrutare. Comisarul militar a fost ucis – VIDEO
Declarația armatei nu a oferit detalii cu privire la cauza incidentului sau natura operațiunii desfășurate în zonă. Într-o postare pe Twitter, prim-ministrul Shehbaz Sharif și-a exprimat luni condoleanțele pentru soldații decedați și familiile acestora.

Liderul opoziției și fost ministru federal al informațiilor, Fawad Chaudhry, a cerut o evaluare a siguranței elicopterelor armatei pakistaneze.

„Zborul cu elicopterul devine periculos. Acest lucru necesită evaluare, prea multe accidente”, a scris el pe Twitter.

Autoritățile au spus că investighează incidentul, al doilea în mai puțin de două luni. La 1 august, un alt elicopter al armatei s-a prăbușit în districtul Lasbela din Balochistan în timpul unei operațiuni legate de inundații. În accident, au murit șase persoane, inclusiv un oficial superior al armatei.

Războiul din Ucraina ar putea escalada nuclear, se poartă negocieri secrete la cel mai înalt nivel. Cutia Pandorei trebuie închisă!

Balochistan, cea mai mare provincie din Pakistan, este, de asemenea, centrul unei mișcări separatiste vechi de zeci de ani. Diverse grupuri armate cu sediul în provincie au revendicat atacuri asupra forțelor de securitate pakistaneze în trecut.
Cu toate acestea, niciun grup nu a revendicat până acum incidentul de duminică seara.