Un elicopter s-a prăbuşit. 11 militari sunt daţi dispăruţi

Un elicopter al armatei americane s-a prăbuşit în Florida. În urma accidentului, şapte puşcaşi marini şi patru soldaţi sunt daţi dispăruţi.

11 mart. 2015, 10:53
Un elicopter s-a prăbuşit. 11 militari sunt daţi dispăruţi

Pentagonul nu a oferit alte detalii privind posibilele cauze ale tragediei. Elicopterul a dispărut de pe radarele militare, în cursul unei misiuni pe timp de noapte, iar ulterior au fost lansate operaţiunile de căutare.

Aeronava s-a prăbuşit pe o fâşie de plajă care aparţine armatei şi unde se fac teste militare. Bucăţi din elicopterul UH-60 Blackhawk puteau fi văzute la ţărm. Soldaţii americani participau la un exerciţiu militar  nocturn de antrenament, a informat purtătorul de cuvânt al bazei aeriene militare, Andy Bourland, citat de NBC News.

Bourland a precizat că sunt în curs operaţiuni de căutare şi salvare a militarilor dispăruţi în urma accidentului şi, de asemenea, că nu sunt cunoscute deocamdată cauzele catastrofei, dar cel mai probabil condiţiile meteorologice nefavorabile ar fi una dintre cauzele posibile, vizibilitatea fiind foarte redusă pe timp de noapte, din cauza ceţii şi a întunericului.

Puşcaşii marini dispăruţi aparţineau unui regiment de operaţiuni speciale din carolina de Nord, iar elicopterele şi echipajele de piloţi aparţineau unei unităţi a Gărzii Armatei Naţionale din Hammond, Louisiana, a mai precizat purtătorul de cuvânt.