Un expert de la King’s College dezvăluie un plan diabolic al generalilor ruşi. „Ar urma să-l asasineze pe Putin şi să spună că a făcut atac de cord”

Rod Thornton, profesor la King's College din Londra, expert în probleme de securitate și conflict și care și-a petrecut o parte din cariera în Rusia, face dezvăluiri uluitoare despre planurile generalilor de a-l asasina pe Vladimir Putin.

08 iun. 2022, 22:25
Un expert de la King’s College dezvăluie un plan diabolic al generalilor ruşi. „Ar urma să-l asasineze pe Putin şi să spună că a făcut atac de cord”

Rod Thornton a acordat un interviu pentru The Sun în care s-a aventurat într-o speculaţie referitoare la o lovitură internă împotriva lui Vladimir Putin, din cauza tensiunilor generate de la invadarea Ucrainei.

FSB (serviciul de securitate al Rusiei) consideră că Putin ar trebui să fie înlăturat pentru că nu e suficient de dur în Ucraina”, spune Thornton, care consideră că unitatea de informații militare a Rusiei, GRU, ar putea fi în cea mai bună poziție pentru a-l înlătura pe Putin și ar putea face în curând această mutare, dacă vor vedea că trupele rusești pierd teren în estul Ucrainei. „Au inteligența să o facă”, a spus el. „Dacă vrei să dai o lovitură de stat la Kremlin, trebuie să păstrezi secretul și şi să fi discret. Pui GRU să o facă, ei au primit din ce în ce mai multă putere în ultimele săptămâni„, a adăugat el.

Citeşte şi Vladimir Putin se „ascunde” de poporul rus. Preşedintele renunţă la tradiţionalul dialog cu publicul, programat luna aceasta

Acest expert crede că un grup mic de generali de top din securitate l-ar putea aborda pe Putin cu un ultimatum pentru a demisiona sau chiar a-l asasina. „Aș vedea pe cineva să spună: „Săracul domn Putin, a suferit un atac de cord din cauza stresului operațiunii sale militare speciale și am pus o altă persoană la conducere”, a spus Thornton, care a amintit că în Uniunea Sovietică acest modus operandi era unul obișnuit.

Revolta se va răspândi de la bază, unde soldaţii simpli se întreabă ce fac acolo, la rangurile superioare. În eventualitatea unui puci, generalii ruşi ar retrage unităţile superioare de luptă de pe front şi le-ar comanda înapoi spre Moscova, mai spune acesta.

Citeşte şi Putin a început să-i pedepsească pe ofiţerii care au greşit în războiul cu Ucraina. 12 dintre ei sunt ameninţaţi cu concedierea