Un expert în medicină de la Universitatea din Oxford aruncă bomba: „Nu există un al doilea val”

Un expert în medicină de la Universitatea din Oxford, profesorul Carl Heneghan, a declarat că "nu există un al doilea val" în Marea Britanie, chiar dacă numărul celor infectaţi cu coronavirus este tot mai mare, potrivit DailyMail.

RomaniaTV.net
02 sept. 2020, 11:25
Un expert în medicină de la Universitatea din Oxford aruncă bomba: „Nu există un al doilea val”

Declarațiile vin în contextul în care secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a avertizat ieri că Marea Britanie ”trebuie să facă tot ce îi stă în putință” pentru a opri un al doilea val de infectări cu coronavirus, despre care a spus că începe să se întâmple în Europa.

Totuși, în timp ce cazurile cresc în mod clar în Marea Britanie, oamenii de știință au dat o perspectivă alternativă, spunând în schimb că persoanele mai tinere sunt cele care conduc infecțiile și sunt mai puțin susceptibile să se îmbolnăvească grav și să ajungă la spital sau să moară.

În prezent, nu există un al doilea val. Ceea ce vedem este o creștere accentuată a numărului de persoane sănătoase care poartă virusul, dar care nu prezintă simptome. Aproape toți sunt tineri. Ele sunt observate deoarece în cele din urmă există un sistem larg de testare și urmărire națională.„, a declarat profesorul Carl Heneghan, expert în medicină la Universitatea din Oxford.

Citeşte şi Părinţii din Spania sunt obligaţi să îşi lase copiii la şcoală. Dacă refuză, riscă închisoarea sau îşi pot pierde drepturile tutelare

Peste patru milioane de europeni, infectaţi cu noul virus de la debutul pandemiei

Europa a depăşit pragul de patru milioane de infectări, a anunţat AFP. În top trei al celor mai afectate ţări se află Rusia, Spania și Marea Britanie. În ultimele zile, Franţa şi Spania au înregistrat cifre dramatice. 

Situaţia în Europa este dramatică. 4.006.077 de infectări cu coronavirus au fost raportate pe continent de la debutul pandemiei. Mai mult de jumătate dintre cei infectaţi, mai exact 2.281.959, s-au vindecat, potrivit datelor oficiale.

Peste 216.000 persoane au decedat în urma infectării cu coronavirus. Cele mai multe decese s-au înregistrat în Marea Britanie, peste 41.000, urmată de Italia, cu peste 35.400 de morți, și de Franța, cu peste 30.000 de morți. În România, conform celui mai recent bilanț, au fost confirmate 88.593 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 3.681 de români infectaţi au pierdut lupta cu virusul.La nivel global, numărul cazurilor de coronavirus a trecut de 25 milioane, iar 852.405 de persoane infectate au decedat.