Un fals medic oftalmolog din Cluj Napoca ar fi operat, timp de 10 ani, fără să aibă acest drept

Un nou scandal zguduie sistemul sanitar din România. Deputatul USR Emanuel Ungureanu acuză faptul că un medic oftalmolog din Cluj Napoca ar fi operat vreme de 10 ani fără să fi avut acest drept. Medicul şi-a obţinut diploma de specialitate, cea care-i permitea să opereze, abia anul trecut.

29 mart. 2019, 08:30
Un fals medic oftalmolog din Cluj Napoca ar fi operat, timp de 10 ani, fără să aibă acest drept

Sesizarea deputului USR Emanuel Ungureanu a ajuns la ministerul Sănătății, care a constatat că abia în 2018 medicul a dat examenul de specialitate și în 2014, a terminat rezidențiatul, deși în ultimii 10 ani falsul medic efectua operații, scrie digi24.ro.

Citeşte şi Două persoane cu propunere de arestare preventivă şi două sub control judiciar, în dosarul medicului fals Matteo Politi

Emanuel Ungureanu a aflat de această situație după ce a mers în vizită la spitalul CFR din Cluj Napoca, pentru a vedea nevoia de finanțare de aici, iar la sesizarea unui pacient, a început să facă verificări.

Pacienta spunea că a fost operată de medicul respectiv și a fost lovită peste cap.

Emanuel Ungureanu a declarat pentru Digi24 că femeia numită Crina Melania Nistor nu a practicat nici specialitatea de medicină de familie. Ea consulta ca medic oftalmolog la trei cabinete private.

Vizavi de spitalul CFR, femeia si-a construit un cabinet privat, unde pacienții era direcționați, deși aveau bilet de trimitere și puteau să beneficieze de servicii gratuite.

Ministerul Sănătății a trimis adrese către Casa Națională de Sănătate și către Direcția de Sănătate Publica din Cluj pentru a face verificări în acest caz.