Un feribot cu 350 de pasageri la bord a dispărut în larg pe coasta Papua Noua Guinee

Un feribot dispărut în larg în apropiere de coasta de est a Papua Noua Guinee cu 350 de pasageri la bord este, cel mai probabil, scufundat, a transmis joi grupul audiovizual australian Australian Broadcasting Corporation (ABC), citat de AFP.

RomaniaTV.net
02 feb. 2012, 06:30
Un feribot cu 350 de pasageri la bord a dispărut în larg pe coasta Papua Noua Guinee

Compania maritimă Star Ships a pierdut contactul cu nava MV Rabaul Queen în timp ce aceasta naviga între porturile Kime şi Lae pe coasta de est a ţării, conform ABC.

Compania maritimă Star Ships a confirmat informaţia pentru AFP şi a transmis că accidentul s-a produs din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, vorbind despre „supravieţuitori”. Contactul cu nava a fost pierdut joi în jurul orei 6.00 (22.00, miercuri, ora României), a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, John Whitney.

„Echipe de salvare australiene sunt în zonă. Niciun deces nu a fost raportat până acum”, a adăugat acesta, vorbind despre „supravieţuitori”.

Nava a transmis un mesaj S.O.S, în dimineaţa zilei de joi, a confirmat Autoitatea pentru securitatea maritimă din Papua Noua Guinee, citată de grupul audiovizual ABC.

Peste 200 de persoane au fost salvate după naufragiu. „La ora 16.30 (7.30 ora României), opt nave comerciale erau la faţa locului şi cinci au recuperat supravieţuitori”, au declarat autorităţile australiene pentru siguranţa maritimă, care ajută la coordonarea operaţiunilor de salvare. „Sunt 219 supravieţuitori la bordul acestor vapaore”, au adăugat acestea.