Un fond de investiţii apropiat Microsoft vrea să cumpere 10 – 15% din Yahoo

Un grup de investitori condus de fondul Silver Lake a lansat o ofertă de achiziţie a unor acţiuni preferenţiale ale Yahoo! echivalente cu o participaţie de 10%-15%, pentru maxim 3 miliarde de dolari, potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg, informază Mediafax.

RomaniaTV.net
01 dec. 2011, 09:08
Un fond de investiţii apropiat  Microsoft  vrea să cumpere 10 – 15% din Yahoo

Silver Lake colaborează cu Microsoft, compania de investiţii Andreessen Horowitz şi Canada Pension Plan Investment Plan.

Preţul oferit, de circa 16,6 dolari pe acţiune, este mai mic decât o ofertă avansată de fondul de investiţii TPG Capital, au arătat sursele.

Oferta Silver Lake evaluează Yahoo! la 20,6 miliarde de dolari, cu circa 6% peste valoarea de piaţă înregistrată la închiderea tranzacţiilor bursiere de marţi.

„Propunerea este dezamăgitoare. Investitorii care au cumpărat acţiuni Yahoo! în ultima perioadă aşteptau o ofertă mai mare şi preluarea integrală a companiei”, a declarat Hamilton Faber, analist la firma Atlantic Equities în Londra.

Microsoft nu a reuşit în 2008 să preia integral Yahoo!, iar ulterior a încheiat un acord de colaborare cu compania de Internet, pe termen de 10 ani, în domeniul serviciilor de căutare.