Un fost angajat SRI, reţinut pentru trafic de influenţă

Un fost angajat SRI a fost reţinut după ce a fost prins în flagrant, joi, în timp ce primea 500 de lei de la o femeie căreia îi promisese că va interveni pentru a fi angajată în MAE.

13 aug. 2015, 20:48
Un fost angajat SRI, reţinut pentru trafic de influenţă

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, procurorii acestei structuri, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Argeş, poliţiştii din Argeş şi ofiţeri SRI Argeş l-au prins în flagrant, joi, pe un bărbat care primea bani de la o denunţătoare căreia îi promisese că o va ajuta să se angajeze în Ministerul Afacerilor Externe.

Bărbatul, fost angajat al SRI, în vârstă de 46 de ani, din Drobeta Turnu Severin, a fost prins primind 500 de lei de la femeia căreia îi promisese că va interveni pe lângă factori de decizie şi la membrii unei comisii de examinare. La percheziţia autovehiculului cu care se deplasa fostul angajat al SRI, anchetatorii au găsit banii daţi de către denunţătoare. Bărbatul a fost dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, pentru a fi audiat sub acuzaţia de trafic de influenţă. El a fost reţinut pentru 24 de ore.

Conform procurorilor, nu este pentru prima dată când el este prins în flagrant primind bani. În martie 2010, el a fost prins în flagrant în timp ce primea 6.000 de euro pentru a interveni pe lângă o judecătoare în scopul soluţionării favorabile a unui dosar aflat la acea vreme pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. După acel flagrant, bărbatul a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

Citeşte şi Militar, reţinut pentru trafic de influenţă