Un fost campion de box şi un poliţist, trimişi în judecată pentru contrabandă

Un fost campion naţional de box la categoria grea, Ciprian Ciocan, şi un agent de poliţie, Adrian Huiban, membri ai unei grupări infracţionale, au fost trimişi în judecată pentru activităţi de contrabandă cu ţigări, în baza rechizitoriului înaintat instanţei de procurorii DIICOT Bacău.

28 oct. 2013, 13:45
Un fost campion de box şi un poliţist, trimişi în judecată pentru contrabandă

Ciprian Ciocan va fi judecat pentru trafic ilegal cu ţigări, dar şi pentru acte de violenţă şi şantaj, iar Huiban, împreună cu alţi doi inculpaţi este acuzat de contrabandă cu ţigări, tâlhărie, precum şi pentru trafic de persoane, inclusiv minori, şi furt, scrie Agerpres.

Procurorii susţin că majoritatea ţigărilor traficate de membrii grupării din care făceau parte boxerul şi poliţistul erau produse în Republica Moldova, unde se comercializează la preţul de 1 leu pachetul, în timp ce pe piaţa neagră din România se vând la preţuri între 5 şi 6 lei pachetul.

Acestea erau cumpărate, potrivit rechizitoriului, de la furnizori din Suceava, Piatra Neamţ şi Botoşani şi vândute, ulterior în special, în Piaţa Centrala Agroalimentară din Bacău, folosind persoane fără ocupaţie.

Anchetatorii mai spun că poliţistul Huiban era cel care asigura protecţia comercianţilor, anunţându-i despre eventuale controale în schimbul unor sume de bani.