Un fost candidat la primărie, scandal monstru cu poliţiştii din cauza măştii de protecţie

Un fost candidat la funcția de primar al municipiului Suceava a făcut un scandal monstru în plină stradă. Gheorghe Nedea s-a arătat extrem de deranjat de faptul că polițiștii locali i-au atras atenția că nu poartă mască de protecție.

RomaniaTV.net
18 oct. 2020, 05:33
Un fost candidat la primărie, scandal monstru cu poliţiştii din cauza măştii de protecţie

Gheorghe Nedea a strigat și s-a certat cu polițiștii, deranjat fiind de faptul că aceștia i-au spus să poarte mască de protecție. Bărbatul a filmat totul într-un live pe Facebook. A refuzat categoric să își pună masca, chiar dacă aceasta este obligatorie în Suceava. Mai mult, i-a îndemnat și pe trecători să nu respecte măsurile impuse de autorități.

„Am dreptul la libertate. Dați-mi amenda, buletinul, eu mă duc să o contest în instanță. Uitați-vă cum dau amenzi aiurea, eu care sunt un om liniștit. De ce? Am dreptul la sănătate!”, le-a spus politicianul polițiștilor.

Reamintim că masca de protecţie a devenit obligatorie în toate spaţiile deschise din Suceava, începând de sâmbătă, 17 octombrie. Deczia a fost luată la solicitarea Primăriei şi analizată de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică, în contextul creşterii numărului de noi infecţii cu COVID-19.

Prefectura Suceava a explicat că pentru a calcula incidenţa numărului de cazuri cumulat la 14 zile, raportat la 1.000 de locuitori, s-a luat în considerare populaţia rezidentă în municipiul Suceava, respectiv 124.589 de locuitori, notează Agerpres.

Vineri, 16 octombrie, incidenţa numărului de cazuri la nivelul municipiului Suceava este 2,504. Asta înseamnă că până la scenariul roşu trebuie să se mai înregistreze doar 61 de cazuri, arată analiza DSP Suceava.

Citeşte şi Nelu Tătaru, apariţie scandaloasă la conferinţa despre COVID. Poartă mască de protecţie de 83 de lei, care îl protejează doar pe el