Un fost expert judiciar în vârstă de 77 de ani, cercetat pentru cămătărie

Un bărbat în vârstă de 77 de ani, fost expert judiciar, este cercetat pentru că a dat bani cu camătă, fiind prins în flagrant după ce a primit de la o femeie 1.350 de lei, reprezentând dobânda pentru suma restantă ce nu-i fusese returnată la termenul stabilit.

RomaniaTV.net
24 aug. 2012, 12:36
Un fost expert judiciar în vârstă de 77 de ani, cercetat pentru cămătărie

Potrivit Poliţiei Capitalei, bărbatul în vârstă de 77 de ani este cercetat de poliţiştii Secţiei 17 după ce, marţi, o femeie de 43 de ani a reclamat că, în anul 2011, a împrumutat de la acesta 20.000 de euro, bani pentru care i-a cerut dobândă.

Femeia a povestit poliţiştilor că Nicolae Crăciunescu, fost expert judiciar, i-a dat cei 20.000 de euro în baza unui contract de împrumut prin care se obliga să returneze banii anul acesta, la data de 9 februarie. Aceasta a spus poliţiştilor că, la data scadentă, nu a avut decât suma de 15.000 de euro, fapt pentru care Crăciunescu i-a spus că îi va scădea doar 10.000 euro din datorie, restul de 5.000 de euro reprezentând dobândă la suma folosită pe întreaga perioadă contractuală, deşi acest lucru nu era prevăzut în contract, conform unor surse apropiate anchetei.

De la data respectivă, spun poliţiştii, Nicolae Crăciunescu i-ar fi solicitat reclamantei diverse sume de bani, ca dobândă, în valoare totală de aproximativ 6.000 de euro.

Fostul expert judiciar a fost prins în flagrant, joi, imediat după ce a primit de la femeie 1.350 de lei ca dobândă pentru suma restantă ce nu-i fusese returnată la termenul stabilit. Totodată, în buzunarul lui Crăciunescu s-a găsit şi o listă cu sumele încasate de la aceasta, de la data încheierii contractului şi până în prezent.

Conform anchetatorilor, au existat informaţii potrivit cărora bătrânul ar fi împrumutat bani cu camătă şi altor persoane, însă, contactate de poliţişti, acestea au refuzat să depună plângere.

Potrivit Poliţiei Capitalei, Nicolae Crăciunescu este cercetat, în libertate, pentru cămătărie.