Un fost fotbalist şi oficial al lui Dinamo, component al echipei care a jucat semifinala de Cupa Campionilor cu Liverpool, a murit la 70 de ani

Fost portar și conducător la Dinamo, până în vara lui 2021, Constantin Eftimescu avea mari probleme de sănătate, din pricina cărora a fost internat de urgență la Spitalul Militar din București, pe 8 iunie, fiind în stare gravă.

18 iun. 2022, 11:50
Un fost fotbalist şi oficial al lui Dinamo, component al echipei care a jucat semifinala de Cupa Campionilor cu Liverpool, a murit la 70 de ani

De cinci ori campion al României cu Dinamo, formație pentru care a evoluat între 1972-1973 și 1976-1986, Constantin Eftimescu a făcut parte din echipa ”câinilor” care a evolua în semifinalele Cupei Campionilor Europeni în 1984, contra lui Liverpool. Fostul portar a câștigat și două Cupe ale României.

„Mulțumim, Nea Bigi!

Constantin Eftimescu a plecat dintre noi în această dimineață, la ora 4:00, într-o zi tristă pentru fotbalul dinamovist, lăsând în urmă mănușile de campion și cravata roșie a clubului pe care l-a iubit de jumătate de secol încoace.

Eftimescu pe Google sau Facebook, «Bigică» pentru apropiați sau «Nea Bigi» pentru cei mai tineri, numele fostului nostru portar și conducător de club înseamnă loialitate în dicționarul dinamovist, un cuvânt tot mai greu de găsit în paginile de istorie scrise din ’48 până astăzi.

Te vom iubi mereu, Nea Bigi! Dumnezeu să te odihnească!”, a comunicat clubul Dinamo.

Citeşte şi: Arbitru omorât pe teren, după ce a arătat două cartonașe roșii

În ultimele zile de viață, Eftimescu a fost internat la Spitalul Militar din București, la secția de Terapie Intensivă. Fostul goalkeeper al ”câinilor” suferea de grave probleme respiratorii și, în urma unei pleurotomii, a decedat sâmbătă noapte, în jurul orei 04:00. Constantin Eftimescu a împlinit 70 de ani pe 15 iunie.

Dinamovist vreme de 51 de ani, Eftimescu a copilărit în Rahova, cartier de steliști, iar după o perioadă petrecută la Dinamo Obor a făcut junioratul la Steaua București, în Ghencea, între 1964 și 1970. Eftimescu a făcut junioratul în Ghencea, însă n-a debutat în prima divizie în roșu și albastru. Ci în roșu și alb, la Dinamo. A fost dorit și de Chimia Râmnicu Vâlcea, oltenii plusând cu 15.000 de lei și trei butelii. A stat trei luni și la Progresul București, ulterior ajungând la Dinamo.

Ulterior, fostul portar a lucrat la club ca organizator de competiții și președinte, post suspendat după intrarea în insolvență. De la Vasile Ianul și generali temuți ai Ministerului de Interne, trecând prin milionarii Nicolae Badea, Cristi Borcea, Gigi Nețoiu și Vladimir Cohn și până la Pablo Cortacero.

Citeşte şi: De ce rămâne, de fapt, Cornel Dinu, fără certificatul de revoluționar și câți bani pierde. Suma nu este deloc de neglijat