Un fost înalt DEMNITAR a fost condamnat la ÎNCHISOARE cu EXECUTARE

O instanţă de la Sofia l-a condamnat joi la patru ani de închisoare cu executare pe fostul vicepremier şi ministru de interne în perioada 2009-2013, Ţvetan Ţvetanov.

RomaniaTV.net
29 mai 2014, 16:36
Un fost înalt DEMNITAR a fost condamnat la ÎNCHISOARE cu EXECUTARE

Vicepreşedinte al partidului conservator GERB şi considerat mâna dreaptă a liderului Boiko Borisov, Ţvetanov a fost găsit vinovat pentru faptul că a refuzat de cinci ori solicitarea serviciilor de a intercepta telefonul şefului inspectoratului de poliţie de la Veliko Târnovo, Orlin Todorov, suspectat de corupţie. Conform Parchetului, Ţvetanov era un apropiat al lui Todorov şi a încercat să-l protejeze de anchetatori.

Sentinţa poate fi atacată faţă de o instanţă superioară. La începutul acestei săptămâni, Ţvetan Ţvetanov a fost achitat într-un alt dosar în care a fost acuzat că a semnat plătirea unor despăgubiri către acelaşi Orlin Todorov cu toate că, potrivit procurorilor, acesta nu a avut dreptul la despăgubiri financiare pentru că a fost concediat din poliţie.

Citeşte şi Politicienii bulgari îşi compară iar ţara cu România

Dacă sentinţa va fi confirmată de alte două instanţe, Ţvetanov ar deveni cel mai important politician bulgar ajuns după gratii în ultimii 15 ani. Bulgaria face obiectul unor critici din partea Comisiei Europene pentru lipsa de sentinţe în dosare cu privire la corupţia la nivel înalt.


loading...