Un fost ministru apropiat lui Sarkozy, suspectat de fraudă şi reţinut de poliţie

Fostul ministru francez de Interne, Claude Guéant, a fost reţinut de către poliţie în cadrul unei anchete asupra unor prime în numerar, în perioada 2002-2004, pe când era directorul de cabinet al lui Nicolas Sarkozy, pe atunci ministru de Interne, potrivit unor surse concordante, relatează AFP, citată de Mediafax.

RomaniaTV.net
17 dec. 2013, 09:30
Un fost ministru apropiat lui Sarkozy, suspectat de fraudă şi reţinut de poliţie

Fostul director general al poliţiei franceze, Michel Gaudin, în prezent directorul de cabinet al fostului preşedinte francez Nicolas Sarkozy, a fost de asemenea arestat preventiv, potrivit aceloraşi surse, care au confirmat o informaţie anunţată de postul de radio Europe1.

Cei doi au fost convocaţi la ora locală 8.00 (9.00, ora României) la sediul Biroului Central de luptă împotriva corupţiei şi infracţiunilor financiare şi fiscale, la periferia pariziană, au precizat surse apropiate anchetei.

Arestul preventiv poate dura 24 de ore şi poate să fie prelungit o dată pentru 24 de ore suplimentare.

Parchetul Parisului a deschis la jumătatea lui iunie o anchetă preliminară, în urma publicării unui raport de inspecţie potrivit căruia suma de aproximativ 100.000 de euro pe lună, prevăzută ca „cheltuieli de anchetă şi supraveghere” ale poliţiştilor, i-a fost „înmânată” la vremea respectivă lui Guéant.

După ce a fost directorul de cabinet al ministrului Sarkozy, Claude Guéant a fost numit, la rândul său, ministru de Interne, în 2011.

Anturajul lui Claude Guéant a oferit asigurări la momentul respectiv că aceste sume nu îi erau destinate, ci erau utilizate pentru un sistem de „recompensare” a unor poliţişti însărcinaţi cu protecţia ministrului Sarkozy.


loading...