Un fost oficial rus care l-a dat în judecată pe Vladimir Putin a murit cu 10 zile înainte de proces de coronavirus

Un fost guvernator rus care l-a dat în judecată pe președintele Vladimir Putin după ce a fost concediat, a murit la vârsta de 58 de ani din cauza complicațiilor generate de Covid-19.

RomaniaTV.net
19 iun. 2020, 16:11
Un fost oficial rus care l-a dat în judecată pe Vladimir Putin a murit cu 10 zile înainte de proces de coronavirus

Mikhail Ignatyev a fost spitalizat în stare critică în urmă cu o lună, iar doctorii au ajuns la concluzia că are pneumonie în ambii plămâni, relatează agenția de presă Interfax, citată de Moscow Times.

China a început deja lupta cu valul doi de coronavirus. 21 de milioane de oameni sunt în carantină

Ignatyev a devenit primul fost guvernator care l-a dat în judecată pe Putin, după ce președintele l-ar fi concediat pe nedrept în luna ianuarie. Medicii de la spitalul din St. Petersburg, unde fostul guvernator era tratat, au anunțat că bărbatul a murit din cauza insuficienței cardiace.

„Situația a fost agravată de pneumonia dublă pe care o avea”, a spus Raisa Konashkova, medic al Centrului Național de Cercetare Medicală Almazov. Kremlinul a catalogat decesul fostului guvernator drep „foarte trist” și a transmis condoleanțe familiilor persoanelor care au murit din cauza coronavirusului.

Purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov, a spus că președintele nu plănuiește să facă vreo declarație în urma morții lui Ignatyev. Curtea Supremă din Rusia urma să organizeze procesul intentat de Ignatyev în data de 30 iunie.