Un fost poliţist, ieşit la pensie, numit subprefect de Galaţi. Va încasa un venit URIAŞ

Eugen Hristache, în vârstă de 52 de ani, a fost numit subprefect al judeţului Galaţi, după ce postul a rămas liber prin demiterea lui Mihai Manoliu. În trecut, acesta era instructor auto, meserie pe care a practicat-o începând din anul 2017, după ce a ieşit la pensie din poliţie pe 30 decembrie 2016.

RomaniaTV.net
18 iun. 2020, 10:29
Un fost poliţist, ieşit la pensie, numit subprefect de Galaţi. Va încasa un venit URIAŞ

Eugen Hristache a fost şeful Biroului Înmatriculări Auto şi Evidenţă a Autovehiculelor din Cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor, instituţie subordonată Prefecturii Galaţi.

Citeşte şi: Un bărbat din Galaţi şi-a maltratat bebeluşul de doar câteva luni. De neimaginat ce i-a putut face propriului copil

Acesta a ieşit la pensie pe baza unorportiţe legale care au funcţionat o perioadă scurtă de vreme şi care au permis câtorva mii de poliţişti cu funcţii să se pensioneze la vârste „fragede” şi să beneficieze de 65% din ultimul salariu brut încasat. În momentul pensionării, Hristache avea 47 de ani şi o vechime de 26 de ani în Poliţie, după o carieră care a debutat în 1990, ca subofiţer la Serviciul Rutier.

În calitate de şef al amintitului birou şi având gradul de comisar şef, Eugen Hristache avea un salariu de bază brut, la 30 decembrie 2016, de 11.000 de lei, ceea ce înseamnă că pensia lunară încasată de tânărul pensionar a fost din start de circa 7.000 de lei, la care s-au adăugat indexările ulterioare. În prezent, veniturile noului subprefect nu sunt cunoscute deoarece Prefectura Galaţi nu a postat încă pe site-ul propriu, conform legii, declaraţia de avere a noului angajat.

Conform legii, acesta are dreptul să încaseze, în acelaşi timp, şi pensia specială, dar şi salariul de subprefect, care este de circa 8.000 de lei net. Cu toate acestea, numirea fostului poliţist are caracter temporar, fiind vorba despre un subterfugiu la limita legii de evitare a prevederilor Noului Cod Administrativ, care stabileşte că prefecţii şi subprefecţii trebuie să aibă absolvite cursurile de înalt funcţionar public. Atestat pe care Eugen Hristache nu îl deţine.