Un fost poliţist şi ajutorul de primar din Odobeşti, sancţionaţi după ce l-au jignit pe Klaus Iohannis pe Facebook

Un fost comisar de poliţie din Vrancea a fost sancţionat de Poliţie după ce a distribuit pe Facebook materiale jignitoare la adresa preşedintelui Klaus Iohhanis. Aceeaşi sancţiune a primit-o şi administratorul public al oraşului Odobeşti, tot pentru jigniri aduse preşedintelui ţării. Faptele au fost sesizate poliţiei de un localnic amendat la rândul său pentru injurii aduse pe Facebook la adresa autorităţilor locale.

RomaniaTV.net
11 mai 2017, 05:42

Comisarul Cristian Constantin, fost ofiţer la Poliţia din Odobeşti, în prezent pensionar şi Gheorghe Miron, administratorul public al oraşului Odobeşti, au fost sancţionaţi cu avertisment de către poliţiştii din oraşul Odobeşti, în urma unor postări făcute pe site-ul de socializare Facebook.

Potrivit oamenilor legii, cei doi bărbaţi au distribuit materiale ofensatoare la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, fapte sesizate la poliţie de un localnic care la rândul său a fost sancţionat cu amendă pentru injurii la adresa administraţiei din Odobeşti. 

Poliţiştii din Odobeşti spun că cei doi bărbaţi care au fost sancţionaţi pentru că l-au denigrat pe preşedintele ţării se fac vinovaţi de încălcarea legii 61/1991, art. 2, al. 1, care spune: “Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni: 1) săvârşiirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţa împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice”.