Un fost premier cere unirea cu România. „Republica Moldova nu are perspectiva supravieţuirii!”

Vlad Filat, fost premier al Republicii Moldova în perioada 2009-2013, susţine că unirea țării sale cu România va avea loc la un moment dat. Acesta consideră că  Republica Moldova nu are perspective de supraviețuire, iar pe viitor lucrurile se vor agrava.

06 feb. 2023, 09:43
Un fost premier cere unirea cu România. „Republica Moldova nu are perspectiva supravieţuirii!”
Un fost premier cere unirea cu România. "Republica Moldova nu are perspectiva supravieţuirii!"

Un fost premier cere unirea cu România. Vlad Filat a prezentat și argumente în acest sens, adăugând că unirea dintre cele două țări „se va întâmpla”, însă totul depinde doar de populația Republicii Moldova.

Citeşte şi: Maia Sandu îi dă lovitura de grație lui Vladimir Putin. Republica Moldova vrea în NATO

„Trebuie să pornim de la situația că Republica Moldova nu are perspectiva supraviețuirii, efectiv și eu spun lucrul acesta în cunoștință de cauză. Acest termen nu este atât de mare. Pornind de la situația demografică, economică, lucrurile sunt foarte grave acum, dar în perspectivă și mai grave. Suprapunând această situație cu ce se întâmplă acum în Ucraina, noi avem o singură perspectivă, reunificarea țării. Până la actul de reunificare juridică trebuie să parcurgem o distanță, asta înseamnă ajustarea legislației, interacționarea instituțiilor, infrastructura. Lucrul acesta se va întâmpla, depinde de noi când. Eu cred că el a început, dar într-o manieră neorganizată și foarte puțin eficientă”, a declarat fostul prim-minstru al Republicii Moldova pentru Antena 3.

Citeşte şi: Republica Moldova începe mobilizarea. Răspunsul Maiei Sandu pentru Transnistria

„Suprapunând această situație acum cu ce se întâmplă acum în Ucraina, noi avem o singură perspectivă, reunificarea țării. Până la actul de reunificare juridică trebuie să parcurgem o distanță, asta înseamnă ajustarea legislației, interacționarea instituțiilor, infrastructura. Lucrul acesta se va întâmpla, depinde de noi când. Eu cred că el a început, dar într-o manieră neorganizată și foarte puțin eficientă”, a mai declarat Vlad Filat.