Un fost premier, operat pe cord deschis: „Sunt realmente foarte îngrijorat” UPDATE

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost supus, marţi, unei intervenţii medicale pe cord deschis, a anunţat Spitalul San Raffaele de Milan, într-un comunicat de presă.

14 iun. 2016, 08:46

UPDATE 15:12 Operația pe cord deschis suferită, marţi, de Berlusconi pentru o afecțiunea cardiacă ce îi punea viața în pericol s-a încheiat cu succes, a anunțat un apropiat al fostului premier italian. 

Lui Silvio Berlusconi i se va înlocui o valvă de aortă. Operaţia durează aproximativ 4 ore, iar Berlusconi va rămâne în spital încă două zile, la terapie intensivă, urmând o perioadă de convalescenţă de câteva săptămâni, au mai precizat reprezentanţii spitalului.

Echipa de medici care îl operează pe Berlusconi este condusă de şeful secţiei de chirurgie cardiacă a spitalului milanez.

Marţi dimineaţă, tânăra parteneră de viaţă a fostului premier italian, Francesca Pascale, care l-a însoţit la spital era vizibil îngrijorată, la fereastra, cu o batistă în mână şi cu lacrimi în ochi, alături de ea fiind şi copiii lui. Berlusconi, scrie presa belgiană.

Magnatul italian al presei a fost internat în spitalul Sain Raffaele în data de 7 iunie, după ce a suferit un atac de cord şi a fost la un pas de moarte, a dezvăluit medicul lui.

„Sunt realmente foarte îngrijorat. Dar, în acelaşi timp, sunt şi foarte emoţionat după dovezile de stimă, sprijin şi afecţiune pe care le-am primit de la apropiaţii mei şi chiar de la adversarii mei politici”, a scris Berlusconi pe pagina sa de Facebook.