Un fost preşedinte a ajuns la închisoare pentru că s-a prezentat beat în public

Fostul preşedinte peruan, Alejandro Toledo, a ajuns în închisoare după s-a prezentat în stare de ebrietare în public.

19 mart. 2019, 08:37

Alejandro Toledo, pe care Lima îl acuză de corupţie şi care locuieşte în prezent în Statele Unite, în California, a fost văzut în public, în stare de ebrietate, într-un restaurant din apropiere de Palo Alto, a informat poliţia locală.

Toledo, în vârstă de 73 de ani, şi-a petrecut noaptea în celulă, iar luni dimineaţa a fost eliberat, potrivit unui purtător de cuvânt al şerifului din San Mateo.

SUA au trimis o cerere de extrădare din SUA a lui Toledo Manrique, fiind suspectat că ar fi primit o mită de 20 de milioane de dolari de la grupul brazilian BPT Odebrecht ce a declanşat un mare scandal în politica peruană.

În acest scandal au fost implicaţi cei mai recenţi patru preşedinţi ai ţării, dar Toledo este singurul care a fost acuzat oficial. El a negat acuzaţiile care i s-au adus.

Selon Rosemerry Blankswade, l’ex-président ne sera toutefois pas extradé à la suite de son arrestation.

„Lorsqu’il était en détention, nous avons reçu un message d’Interpol au sujet d’accusations possibles existant au Pérou contre M. Toledo Manrique. Après en avoir discuté avec des responsables péruviens et Interpol, nous avons déterminé que l’existence d’accusations au Pérou n’autorise pas l’arrestation du sujet aux Etats-Unis”, a expliqué la porte-parole du shérif.

Le ministère péruvien des Affaires étrangères a confirmé dans un communiqué que l’arrestation d’Alejandro Toledo n’avait „rien à voir avec le processus d’extradition en cours”.