Mihail Saakaşvili a fost arestat de FORŢELE SPECIALE. Fostul preşedinte a fost expulzat în Polonia UPDATE

Fostul preşedinte georgian, Mihail Saakaşvili, devenit lider de opoziţie în Ucraina, a fost arestat luni la Kiev de forţe speciale şi dus într-o direcţie necunoscută, a declarat asociatul sau David Sakvarelidze, citat de unian.net, după ce purtătorul de cuvânt al lui Saakaşvili, citat de agenţia Reuters, a prezentat această acţiune drept 'răpire'.

12 feb. 2018, 15:13

UPDATE: 19:02 Mihail Saakaşvili a fost expulzat către Polonia, anunţă autorităţile ucrainene

UPDATE: 18:57 Potrivit lui David Sakvarelidze, forţele de ordine l-au arestat pe Saakaşvili în timp ce acesta lua masa la un restaurant din Kiev. ‘Mihail a fost reţinut de forţe speciale şi a fost luat într-o direcţie necunoscută’, a anunţat Sakvarelidze.

–––––
Anterior, purtătorul de cuvânt al fostului preşedinte georgian afirmase că indivizi neidentificaţi, care purtau costume de camuflaj verzi şi aveau feţele acoperite cu măşti, l-au luat cu forţa pe Saakaşvili şi au plecat cu trei dube albe. Acelaşi purtător de cuvânt a spus că răpitorii ar putea fi membri ai unei unităţi speciale a serviciului de protecţie a frontierei, dar nu a oferit detalii, potrivit Agerpres

Acuzat de autorităţile ucrainene că a vrut ”să preia puterea prin forţă” în cursul recentelor manifestaţii anticorupţie, Mihail Saakaşvili, a fost arestat pentru scurt timp în decembrie la Kiev, apoi eliberat şi consemnat la domiciliu, consemnare pe care Parchetul ucrainean nu a mai prelungit-o săptămâna trecută.

Tot atunci, avocatul său a spus că, după ce a pierdut un apel în instanţă, fostul preşedinte al Georgiei riscă să fie extrădat către această ţară, unde în ianuarie a fost condamnat în contumacie la trei ani de închisoare pentru ‘abuz de putere’ în afacerea privind asasinarea tânărului bancher Sandro Girgvliani în anul 2006, proces pe care Saakaşvili îl consideră motivat politic, relatează Agerpres.