Un fost preşedinte a intrat în spital. S-a prăbuşit în reşedinţa sa

Fostul preşedinte american Jimmy Carter a fost spitalizat după ce a căzut în reşedinţa sa din Plains (statul Georgia), informează agenţia Associated Press.

22 oct. 2019, 20:30
Un fost preşedinte a intrat în spital. S-a prăbuşit în reşedinţa sa

Deanne Congileo, purtătorul de cuvânt al Centrului Carter, a declarat că Jimmy Carter a suferit o fractură minoră de pelvis. Fostul preşedinte american, în vârstă de 95 de ani, este în stare bună, în Centrul medical Phoebe Sumter.

Este a treia oară când Jimmy Carter suferă o cădere în lunile recente.

Carter, aflat în reşedinţa sa s-a prăbuşit în casă, după câteva zile de la aniversarea zilei lui de naştere, când a împrlinit 95 de ani.

În urma prăbuşirii, Carter s-a lovit în zona capului, mai exact, în zona sprâncenei, şi a avut nevoie de câteva copci,  potrivit televiziunii Fox 6 NOW. Fostul preşedinte american a anunţat că se simte bine, potrivit informaţiilor făcute publice de către Centrul Carter.

Carter este cel mai bătrân fost preşedinte al Statelor Unite. Este născut în data de 1 Octombrie.

George H.W. Bush a deţinut anterior acest titlu până la moartea lui, din 2018, la vîrsta de 94 de ani.

Susţinătorii fostului preşedinte i-au trimis mesaje de sănătate, în speranţa unei însănătoşiri cât mai rapidă.

„Mă bucur să aud că nu este ceva grav”, a spus unul dintre susţinătorii lui Carter. „Cele mai bune urări, domnului Carter”, a spus un alt susţinător al fostului preşedinte.

Recent, Carter şi-a fracturat şoldul în timp ce se pregătea pentru o partidă de vânătoare de curcani. Aventura l-a băgat în spital şi a avut nevoie de operaţie la şold şi terapii pentru recuperare.

Şi soţia lui a ajuns la spitalul unde se afla el, după ce şi a ajuns în pragul leşinului.

Carter s-a luptat şi cu cancerul de ficat, potrivit CNN.