Un fost preşedinte ajunge în închisoare. Este condamnat pentru corupţie

Fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva va fi încarcerat pe durata judecării recursului dosarului în care a fost găsit vinovat de corupţie, fiind condamnat la 12 ani de închisoare, a decis, joi, Curtea Supremă din Brazilia.

05 apr. 2018, 05:53

Fostul preşedinte brazilian Inacio Lula da Silva va ajunge la închisoare, condamnat pentru corupţie

Fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva va fi încarcerat pe durata judecării recursului dosarului în care a fost găsit vinovat de corupţie, fiind condamnat la 12 ani de închisoare, a decis, joi, Curtea Supremă din Brazilia, informează site-ul postului BBC News.

 Lula a primit o pedeapsă de 12 ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de luare de mită. El a cerut să rămână în libertate pe durata judecării recursului, însă judecătorii Curţii Supreme i-au respins cererea, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Ion Ţiriac: România nu e o ţară coruptă, e doar o percepţie moştenită din generaţie în generaţie

Lula da Silva a primit mită 3,7 milioane de reais (1,2 milioane de dolari) din partea firmei de construcţii OAS SA. Suma reprezintă echivalentul modernizării unui apartament al preşedintelui situat pe o plajă, în schimbul acordării unor contracte avantajoase cu grupul Petroleo Brasileiro.

Fostul preşedinte al Braziliei pretinde că acuzaţiile care i se aduc sunt motivate politic şi au scopul să îl împiedice să candideze la alegerile prezidenţiale programate pentru luna octombrie.

Lula a fost preşedinte al Braziliei între 2003 şi 2001. Potrivit sondajelor, în cadrul alegerilor din 2018, acesta era candidatul cu cele mai mari şanse de a câştiga competiţia electorală.