Un fost preşedinte şi-a rupt şoldul. Plecase la vânătoare de curcani sălbatici

Fostul preşedinte american şi laureat al Nobelului Păcii Jimmy Carter şi-a fracturat un şold în timp ce pleca la o vânătoare de curcani sălbatici, a anunţat fundaţia sa, precizând că democratul, în vârstă de 94 de ani, a fost operat cu succes, relatează AFP.

14 mai 2019, 06:29

”În timp ce pleca să vâneze curcani sălbatici în această (luni) dimineaţa, fostul preşedinte Jimmy Carter a căzut, acasă, la Plains, în Georgia”, în sudul Statelor Unite, a precizat luni, într-un comunicat, Carter Center.

”El se reface după o operaţie în vederea refacerii unui şold rupt, la Phoebe Sumter Medical Center, la Americus”, unde soţia sa, Rosalynn, este alături de el. Intervenţia ”a decurs bine”, se arată în comunicat.

”Preşedintele Carter a declarat că cea mai mare îngrijorare a sa este că sezonul vânătorii de curcani se încheie săptămâna aceasta şi că el nu şi-a atins cota”, adaugă cu umor Carter Center.

”El speră că statul Georgia îi va permite să-şi folosească cota rămasă anul viitor”.

Artizan al Acordurilor de la Camp David, care au condus, în martie 1979, la semnarea tratatului de pace israeliano-palestinian, Jimmy Carter a condus Statele Unite din 1977 în 1981.

El se afla la conducere şi în timpul luării de ostatici americani în Iran, în 1979-1980, care i-a adus o reputaţie de naivitate pe plan internaţional şi numeroase critici în ţară.

După usturătoarea înfrângere pe care suferit-o de la republicanul Ronald Reagan în 1981, al 39-lea preşedinte al Statelor Unite şi-a găsit vocaţia de om al păcii, multiplicându-şi misiunile umanitare, din Cuba în Coreea de Nord, trecând prin Etoipia.

În 2002, el a primit prestigiosul Premiu Nobel pentru Pace, pentru ”deceniile sale de eforturi neobosite cu scopul de a găsi soluţii paşnice la conflicte internaţionale”.