Un fost şef al Hidroelectrica a fost numit consilier al ministrului Economiei

Fostul director general al Hidroelectrica Traian Oprea a fost numit consilier al ministrului Economiei, Varujan Vosganian.

RomaniaTV.net
11 ian. 2013, 12:28
Un fost şef al Hidroelectrica a fost numit consilier al ministrului Economiei

„Am colaborat bine cu Traian Oprea când am fost ministru al Economiei, iar el era director al Hidroelectrica”, a declarat Vosganian.

Ministrul a adăugat că va numi printre consilierii săi personali persoane cu competenţe în zona energetică şi că va anunţa în zilele următoare lista completă a acestora.

Vosganian a fost ministru şi în Guvernul Tăriceanu, deţinând din decembrie 2006 până în aprilie 2007 portofoliul Economiei şi Comerţului, iar în urma restructurării guvernamentale din 2007 a condus Ministerul Economiei şi Finanţelor.

Oprea a fost director general la Hidroelectrica în perioada 2003-2009. El a fost retras în 2009 pe poziţia de director general adjunct, preşedintele Traian Băsescu declarând atunci că şi-a folosit influenţa asupra Guvernului pentru înlocuirea lui Oprea.

Hidroelectrica este în insolvenţă din iunie anul trecut. Administratorul judiciar a companiei apreciază că Oprea şi alţi foşti şefi ai producătorului de energie controlat de Ministerul Economiei au adus prejudicii companiei.