Un fotbalist ghanez a fost nevoit să locuiască în aeroportul din Mumbai 74 de zile

Un fotbalist ghanez a fost prins de restricţiile de circulaţie introduse din cauza pandemiei de coronavirus în aeroportul din Mumbai, unde a rămas izolat 74 de zile, informează CNN.

RomaniaTV.net
11 iun. 2020, 08:09
Un fotbalist ghanez a fost nevoit să locuiască în aeroportul din Mumbai 74 de zile

Randy Juan Muller, care a împlinit 23 de ani în această săptămână, a mers în India, la 7 noiembrie, pentru un contract de şase luni cu ORPC Sports Club din Kerala, sudul ţării. Pe măsură ce pandemia de coronavirus s-a răspândit, Muller a rezervat un zbor spre Ghana pentru 30 martie. Cu o săptămână înainte de zbor, a luat un tren spre Mumbai.

„Am auzit despre posibilitatea impunerii restricţiilor de circulaţie în India … aşa că am venit la Mumbai să stau într-un hostel, ca să nu ratez zborul”, a spus Muller.

Când a sosit la Mumbai, în 21 martie, cu bani puţini, s-a străduit să găsească o cameră.

Leonard Miron are din nou probleme grave de sănătate după ce a învins CANCERUL. Imagine tulburătoare postată de pe patul de spital FOTO

„Nu cunoşteam pe nimeni (în Mumbai), aşa că am văzut nişte poliţişti şi le-am spus povestea mea. Mi-au spus să merg la aeroport”, a continuat Muller.

Trei zile mai târziu, premierul indian Narendra Modi a anunţat măsuri de izolare la nivel naţional de 21 de zile.

Toate zborurile internaţionale au fost anulate. Muller a decis să doarmă în sala de plecări a Aeroportului Internaţional Chhatrapati Shivaji Maharaj din Mumbai, până la reluarea zborurilor internaţionale. Dar izolarea a fost prelungită.

„Oamenii din aeroport au fost de mare ajutor. Mi-au dat mâncare şi m-au ajutat foarte mult”, a spus Muller.

Un agent de pază chiar i-a oferit un telefon după ce al lui a fost deteriorat. Muller a sunat la consulatul ghanez din Mumbai, de unde i s-a transmis că nu se poate face nimic în timpul restricţiilor.

„Nu m-am îngrijorat niciodată pentru că am ştiut că într-o zi voi ajunge acasă”, a mai spus el.

„Am încercat să rămân puternic şi motivat … Există lucruri în viaţă pe care nu le poţi schimba niciodată”, a adăugat fotbalistul.

Chinul lui Muller a luat sfârşit la începutul lunii iunie, după ce a făcut un apel pe Twitter, la sugestia unui ofiţer de securitate. Un jurnalist local care a văzut tweet-urile a distribuit apelul pentru ajutor şi l-a etichetat pe Aaditya Thackeray, ministrul Turismului şi Mediului al statului, care este şi preşedinte al Asociaţiei de Fotbal din Districtul Mumbai. Thackeray este, de asemenea, fiul premierului statului, Uddhav Thackeray.

În câteva ore, Muller a fost dus de la aeroport la un hotel, unde va sta până când va putea să ia un zbor spre casă. Contractul lui de fotbalist a expirat acum, dar calvarul său nu l-ar împiedica să se întoarcă în India: „Am plecat de acasă să-i hrănesc pe cei de acasă. Dacă aş primi un alt contract, mi-ar plăcea să revin.”


loading...