Un fotbalist român a declanşat un SCANDAL MONSTRU după un mesaj anti-maghiar

Publicat: Joi, 11 Aprilie 2013 15:37 // Actualizat: Joi, 11 Aprilie 2013 15:37 // Sursa: RTV.net

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a fost somat să intervină de urgenţă de către deputatul UDMR Gabor Kereskenyi, ca urmare a declaraţiei incredibile pe care un fotbalist român a făcut-o la adresa etnicilor maghiarilor care locuiesc în România. Jucătorul se apără, însă, şi a declarat, pentru România TV, că mesajul lui era adresat foştilor conducători din Primăria Satu Mare.

Foto: ziare.com

Dan Gavrilescu, un fotbalist  de la echipa Olimpia Satu Mare, a reuşit să provoace un scandal uriaş în urma unui mesaj adresat maghiarilor, pe care l-a publicat pe o reţea de socializare, scrie ziare.com. "V-aş gaza pe toţi şi v-aş pune în lagare", e mesajul lui Gavrilescu pentru etnicii maghiari din România, care, ulterior, a atras numeroase critici.

Totodata, Dan Gavrilescu şi-a exprimat regretul că Vlad Ţepeş nu mai trăieşte, pentru a face dreptate.

Gestul fotbalistului de la Satu Mare a fost taxat de deputatul UDMR Gabor Kereskenyi, care miercuri a înaintat o plângere către CNCD şi a trimis presei un comunicat. "În municipiul Satu Mare, unul din sportivii clubului de fotbal finanţat de Consiliul Local, a publicat pe pagina de Facebook a Primăriei mai multe comentarii antimaghiare jignitoare şi care instigă la urăîmpotriva populaţiei de etnie maghiară. În comentariile sale prin care sportivul face referire la metode de exterminare naziste şi torţionare, a incitat la discriminare pe criterii etnice, fapta sa a condus la crearea unei atmosfere ostile, degradante şi umilitoare la adresa comunitatii maghiare din municipiul Satu Mare" arată comunicatul.

Clubul Olimpia Satu Mare promite masuri. "Ne delimităm de atitudinea anti-maghiară a jucatorului. Am fost oripilat când am citit mesajul lui Gavrilescu. În orice caz, comentariul său nu are nimic în comun cu clubul de fotbal", a afirmat preşedintele clubului, Dan Babu.

Contactat de România TV, Dan Gavrilescu se apără şi spune că mesajul lui nu era adresat etnicilor maghiari, ci fostei conduceri a Primăriei din Satu Mare.

"Erau anumite persoane, şi de etnie maghiară, şi de etnie română, care îl contestau pe actualul primar şi spuneau că şi-au rupt roata în drumuri, să le dea roata înapoi. Asta după ce e pe celălalt primar, după o perioadă de ani în care nu a făcut absolut nimic, l-aţi pupat în dos, că doar era cu filet pe stânga. Roata să ţi-o dea Vlad Ţepeş, că dacă ar fi acum printre noi, ar trage prin ea vreo 40.000 de sătmăreni. Nu înţeleg de unde s-a făcut aluzia că eu aş da în maghiari. Fostei conduceri din primărie, exclusiv lor mă adresam. «V-aş gaza pe toţi şi v-aş pune în lagăre. Nu v-a ajuns cât ne-aţi ţinut în jug atâţia ani? În continuare tot daţi în noi?». Nu înţeleg unde am specificat eu cuvântul ungur", a declarat Dan Gavrilescu.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
HUFF.RO
Vestea cea mare în familia Măruță. Ce spune Andra despre sarcina ei ❤️
Vestea cea mare în familia Măruță. Ce spune Andra despre...
13 apr 08:18
Votează email 0 email
...incredibile pe care un fotbalist român a făminimize-o la adresa etnicilor maghiarilor care locuiesc în Citește mai departe… proceed studying: ...
11 apr 16:26
Votează email 0 email
...şi spune că mesajul lui nu era adresat etnicilor maghiari, ci fostei conduceri a Primăriei din Satu Mare. Citeste mai mult pe RTV.NET ...
11 apr 16:01
...urmare a declaraţiei incredibile pe care un fotbalist român a făcut-o la adresa etnicilor maghiarilor care locuiesc în Citește mai departe…. Citeste toata stirea Un fotbalist român a declanşat un SCANDAL MONSTRU după un mesaj anti-maghiar la ...
1
EUR
4.8426
RON
29 May
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H