Un fotoreporter a fost muşcat de un şarpe cu venin mortal şi a supravieţuit ca prin minune

Fotoreporterul Mark Laita, specializat în fotografii cu animale sălbatice, fotografia nişte şerpi pentru noul său proiect intitulat "Serpentine", când a fost muşcat de o mamba neagră, al cărei venin este mortal.

RomaniaTV.net
30 iul. 2012, 13:21
Un fotoreporter a fost muşcat de un şarpe cu venin mortal şi a supravieţuit ca prin minune

Fotoreporterul american Mark Laita a povestit publicaţiei New Scientist despre aventura sa cu şarpele african mamba neagră, care este cel mai lung şarpe veninos din Africa. Muşcătura mambei negre este 100% mortală.

Norocul lui Mark a fost acela că muşcătura şarpelui a fost „uscată”, fără ca animalul să-şi verse veninul. Mai interesant a fost faptul că Mark nici nu şi-a dat seama că fusese muşcat de şarpe în timp ce îl fotografia şi cu atât mai mult, că fusese muşcat de cel mai veninos şarpe african. A aflat din fotografii, abia a doua zi, când le-a arătat colegilor, scrie Daily Mail.

Denumirea de mamba neagră dată acestui şarpe provine din faptul că are interiorul gurii negru, în timp ce corpul lui este acoperit de solzi verzui-cenuşii. Este cel mai rapid şarpe din lume (20 de km pe oră), este agresiv şi foarte veninos. Muşcătura lui poate ucide chiar şi un elefant. Spre deosebire de alte specii de şerpi, mamba neagră nu este în declin, această specie având practic omul, ca singurul prădător natural care ar putea să-l răpună.