Un fruct de sezon ţine cancerul şi bolile de inimă la distanţă

Nu este nevoie de un elixir-minune pentru a te menține tânăr și în formă. Important este să cunoști ce fructe aduc cele mai mari beneficii corpului tău.

29 mai 2014, 06:33
Un fruct de sezon ţine cancerul şi bolile de inimă la distanţă

Pepenele galben, dar mai ales cel roșu, pe lângă gustul dulce pe care îl are și senzația răcoritoare pe care ți-o dă, mai are o mulțime de proprietăți benefice sănătății. Unele studii arată că un consum moderat de pepene roșu protejează împotriva cancerului, combate insomnia, oferă energie, întărește sistemul imunitar și protejează împotriva impotenței, dar și a bolilor de inimă sau de ochi, scrie doctorulzilei.ro.

Citeşte şi Ginsengul, o plantă miraculoasă. Combate afecţiunile care cauzează anual până la 500.000 de decese

De asemenea, consumul de pepene roșu mai ajută și la păstrarea pielii hidratate. Cu o valoare nutritivă bogată, pepenele verde este un fruct benefic sănătății noastre.

Datorită antioxidanților pe care acesta îi conține, are rol antiinflamator și antiîmbătrânire. Mai mult, pepenele verde ajută la prevenirea degenerescenței maculare, o boală oftalmologică în urma căreia apare distrugerea vederii centrale. Totodată, pepenele este un fruct hidratant, bogat în antioxidanți, vitamina C, caroteni, licopen, magneziu şi potasiu.

Citeşte şi Opt alimente surprinzătoare pe care le poţi pune pe grătar