Un fugar căutat pentru viol a fost găsit într-o cameră secretă. Tânărul era căutat de un an

Un individ dat în urmărire internaţională pentru viol a fost descoperit într-o cameră secretă din casa părinţilor. Bărbatul, din judeţul Suceava, a mers acasă de Sărbători, dar poliţiştii i-au dat abia acum de urmă.

RomaniaTV.net
14 ian. 2016, 07:35
Un fugar căutat pentru viol a fost găsit într-o cameră secretă. Tânărul era căutat de un an

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din comuna Vatra Moldoviţei, care era dat în urmărire internaţională de un an de zile pentru o faptă de viol comisă în Cehia, în perioada în care era minor, a fost prins de poliţişti în locuinţa părinţilor săi, unde se ascundea într-o încăpere în care accesul era camuflat.

Ionuţ Vereha este dat în urmărire internaţională, pe numele său figurând un mandat european de arestare. Acesta revenise însă acasă din perioada sărbătorilor de iarnă, iar acum două zile, luni, un echipaj de la Postul de Poliţie Vatra Moldoviţei l-a depistat în locuinţa familiei.

Citeşte şi Dorul de familie l-a băgat după gratii. Un interlop din Suceava a fost prins acasă, de Sărbători

Prin sentința penală nr. 953 din 06.11.2014 a Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc s-a hotărât ca acesta să execute măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenție pe o perioadă de 2 ani de zile pentru săvârșirea infracțiunii de viol„, a declarat comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, citat de monitorulsv.ro. El a precizat că tânărul figura ca urmărit în baza dispoziţiei Inspectoratului General al Poliţiei Române din data de 27 ianuarie 2015.

Fapta de viol a fost comisă în anul 2011, când inculpatul, pe atunci minor, se afla în Cehia împreună cu întreaga familie.

Din informaţiile anchetatorilor rezultă că tânărul a fost fugar în cea mai mare parte a timpului în străinătate. A revenit însă la Vatra Moldoviţei, iar poliţiştii monitorizau locuinţa familiei Vereha de mai multe zile. Luni seară, când poliţiştii au ajuns la locuinţa vizată, membrii familiei au declarat că acesta nu este acasă, după care anchetatorii au trecut la verificări. Într-una din camere aceştia au găsit o uşă care era camuflată şi care ducea într-o altă încăpere unde se ascundea tânărul în vârstă de 20 de ani.