Un gălăţean diagnosticat cu coronavirus, care a refuzat internarea, a decedat trei zile mai târziu

Un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Galaţi, a murit la trei zile de când a fost diagnosticat cu coronavirus. Acesta a refuzat internarea, informează Monitorul de Galaţi.

RomaniaTV.net
15 iul. 2020, 14:59
Un gălăţean diagnosticat cu coronavirus, care a refuzat internarea, a decedat trei zile mai târziu

Bărbatul s-a prezentat pe 12 iulie la spital, cu simptome de coronavirus. Acesta a refuzat să rămână internat în aşteptarea rezultatului, motivând că se simte bine, şi s-a izolat la domiciliu. Ulterior, a primit rezultatul testului, iar reprezentanţii DSP i-au recomandat să se interneze. Acesta a refuzat, iar două zile mai târziu a sunat la 112, acuzând probleme de respiraţie. Medicii l-au găsit în stop cardio-respirator care nu a putut fi resuscitat.

Citeşte şi Două mămici infectate cu Covid-19 au cerut externarea la 3 zile după naştere

În cursul nopţii precedente echipajele de terapie intensivă SMURD Galaţi au intervenit la un pacient care era externat la domiciliu la cerere, după ce se prezentase Ia UPU în data de 12 iulie, cu tuse seacă, fatigabilitate, simptome apărute în ultimele 10 zile. La apelul care l-a făcut noaptea trecută la dispecerat, era clar că era în disfuncţie respiratorie foarte gravă, echipajul medical l-a găsit în stop cardio-respirator. Nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi a fost declarat decedat. El pe 12 iulie a refuzat internarea. Nu era febril, avea 35, 6 temperatură corporală”, a declarat Angel Trifan, coordonator SMURD Galaţi.

Bărbatul avea obezitate de gradul 3.