Gardian de la Penitenciarul Vaslui, atacat de un deţinut bolnav cu HIV. Viaţa lui este în pericol

Anchetă la Penitenciarul Vaslui după ce un gardian a fost atacat de un deţinut bolnav de SIDA. Puşcăriaşul s-a enervat pentru că nu poate fi eliberat mai devreme şi a spart un geam. Unul dintre cioburi i-a intrat paznicului în ochi. El a fost dus de urgenţă la spital.

RomaniaTV.net
05 dec. 2012, 07:16
Gardian de la Penitenciarul Vaslui, atacat de un deţinut bolnav cu HIV. Viaţa lui este în pericol

Deţinutul şi-a pierdut controlul pe holul penitenciarului din senin. A spart geamul de protecţie al unui hidrant, a scos furtunul şi a stropit cu apă pe hol. Trei agenţi au încercat să îl imobilizeze, dar bărbatul a aruncat cu un obiect de metal spre ei. Acesta a făcut ţăndări geamul de la uşă, iar cioburile i-au sărit în ochi unui supraveghetor.

„Pe fondul unor frustrări legate de problemele juridice şi de refuzul instanţei de a-l pune în libertate condiţionat, deţinutul a avut un gest de răbufnire”, a declarat purtătorul de cuvânt al penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.

Deţinutul a fost până la urmă imobilizat și transportat la infirmeria unității. Agentul care în urma altercației a suferit răni pe față și pe mâini a fost transportat la spital. Acesta nu are răni grave, însă riscă să se fi infestat cu virusul HIV.

„Deţinutul este HIV pozitiv şi este cunoscut cu afecţiuni psihice, în tratament. În momentul de faţă agentul nu este în pericol, dar examenele medicale ulterioare vor spune mai multe. Are nişte plăgi zgâriate produse de deţinut”, a spus Luminiţa Ghiur de la UPU Vaslui.

Deţinutul este din Bacău și a fost condamnat la un an şi jumătate pentru furt. Bărbatul de 42 de ani are tulburări de comportament şi nu este la prima abatere. Pentru a nu fi dus în fața instanței, el s-a dezbrăcat de haine, în semn de protest.