General de top din Polonia, infectat cu noul coronavirus. Militarul s-a întors de la o conferinţă din Germania

Jaroslaw Mika, unul dintre cei mai importanţi generali ai forţelor armate poloneze, a fost diagnosticat cu coronavirus, după ce a ieşit pozitiv la un test pentru depistarea virusului COVID-19. Şeful forțelor armate poloneze s-a îmbolnăvit la scurt timp după ce s-a întors de la o conferinţă militară din Germania, a anunţat Ministerul Apărării din Polonia.

RomaniaTV.net
11 mart. 2020, 06:44
General de top din Polonia, infectat cu noul coronavirus. Militarul s-a întors de la o conferinţă din Germania

Mika a participat la o conferinţă de comunicare strategică privind „Defender-Europe 20”, exerciţii cu participarea SUA programate pe 6 martie la Wiesbaden, a declarat un purtător de cuvânt al forţelor armate poloneze, conform agenţiei Reuters, citată de Agerpres.

Luni, armata Statelor Unite a anunţat că generalul locotenent Christopher Cavoli, comandantul US Army Europe, împreună cu alţi membri ai staffului său, este posibil să fi fost expus la coronavirus în timpul unei conferinţe.

Potrivit biroului de presă al US Army Europe de la Wiesbaden, Cavoli a participat şi la conferinţa „Defender-Europe 20” de pe 6 martie.

US Army Europe a refuzat să confirme că cei doi responsabili militari s-au aflat la aceeaşi conferinţă.

Jaroslaw Mika este şeful statului major general al forţelor armate poloneze. Purtătorul de cuvânt a precizat că afecţiunea de care suferă generalul Mika nu a provocat niciun neajuns armatei poloneze.

Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii din Marea Britanie are coronavirus. Cum a reacţionat după ce a fost testat pozitiv