Un gigant auto vine în viteză pe piața auto din România. Cum arată vehiculele care vor ajunge pe străzile din țară

Grupul maghiar AutoWallis a anunțat că a încheiat un acord pentru a importa pe piața auto din România brandul chinez de vehicule comerciale, numit Farizon. În primă fază, vor fi vândute doar două vehicule comerciale ușoare.

16 apr. 2024, 13:13

Grupul maghiar AutoWallis a anunțat că a încheiat un acord pentru a importa pe piața auto din România brandul chinez de vehicule comerciale, intitulat Farizon. Parte a grupului Geely, acesta va fi prezent în primă fază pe piața din țara noastră cu modelele V6E si SuperVan.

AutoWallis va fi distribuitorul exclusiv pentru aceste van-uri în 8 țări din Europa Centrală și de Est. Țările în care mașinile vor fi vândute sunt: Austria, Cehia, Croația, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria și România.

Citește și: Conducătorii auto ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de ceilalți șoferi. Care este condiția

Când intră autovehiculele pe piața auto din România

Distribuția mărcii Farizon va începe în a doua jumătate a anului 2024, cu modelele V6E și SuperVan,  a spus Andrew Prest, șeful unității de afaceri de distribuție a AutoWallis. În cele 8 țări în care AutoWallis va vinde marca Farizon, în 2023 au fost înmatriculate 176.839 de vehicule comerciale ușoare, piața poloneză reprezentând o treime din vânzările totale.

În ceea ce privește această cifră, el a subliniat că acordul are importanță strategică, deoarece AutoWallis a distribuit până acum piese de schimb doar în Polonia: pasul actual va oferi o bază pentru prezența grupului pe o piață importantă în care au fost vândute 576.850 de vehicule noi în 2023.

Farizon este o marcă lansată în 2016 și deținută de Geely Auto. Brandul produce vehicule comerciale și este prima marcă din China care oferă vehicule comerciale grele și ușoare și autobuze, precum și primul camion greu M100 din lume care funcționează pe bază de metanol. După Asia, marca a intrat pe piețele internaționale și este prezentă în prezent în America de Sud, Orientul Mijlociu și Asia de Sud-Est, iar în 2024 a început să intre și pe piețe din Europa, conform AutoWallis.

Citește și: Cine plăteşte amenda dacă un vehicul este prins de radar, dar şoferul nu poate fi identificat. Ce prevede legea în această situaţie