Un grup de foşti politicieni ruşi, format în exil, plănuieşte să-l „elimine fizic” pe Vladimir Putin

O grupare anti-Kremlin, formată în parte din foşti policieni ruşi, care a anunțat că are ca scop "eliminarea fizică a lui Vladimir Putin", s-a format în Polonia şi a avut deja cel puţin o întrunire.

09 nov. 2022, 09:31
Un grup de foşti politicieni ruşi, format în exil, plănuieşte să-l „elimine fizic” pe Vladimir Putin

Grupul de opoziție, care include mai mulți foști politicieni ruși, a discutat despre organizarea unui război civil, luarea armelor și uciderea lui Putin.

Activiști anti-Rusia și foști parlamentari ruși oponenți ai președintelui rus, Vladimir Putin, s-au reunit în Polonia în ultimele zile pentru a discuta despre cum ar arăta retragerea lui Putin de la putere la aproape nouă luni de la începutul războiului său din Ucraina, potrivit The Daily Beast.

Unul dintre scenariile discutate de grupul anti-Rusia include organizarea unui război civil, luarea armelor și uciderea lui Putin, potrivit Euractiv. O luptă de gherilă ar putea fi singura modalitate de a-l doborî pe Putin, a spus activistul de opoziție Viacheslav Maltsev. „Scopul principal este să-l eliminăm fizic pe Putin. Lupta împotriva teroriştilor necesită metode ale teroriştilor”, a spus Maltsev.

Ilia Ponomarev, fost membru al Dumei de Stat din Rusia și singurul parlamentar rus care a votat împotriva anexării Crimeei în 2014, a organizat întâlnirea și a spus că a organizat o mișcare de rezistență clandestină în ultimele luni.

Indiferent de afirmațiile și tacticile lui Ponomarev, totuși, adunarea din Polonia din acest weekend este doar cel mai recent semnal că aceia care se opun lui Putin devin din ce în ce mai vocali pe zi ce trece.

Citeşte şi: Volodimir Zelenski, primul mesaj de pace de la invazia Rusiei: Planeta nu-şi mai poate permite un singur foc de armă

Discuțiile despre înlăturarea lui Putin vin în timp ce acesta se luptă să obțină câștiguri în războiul său din Ucraina. Forțele ucrainene au câștigat avânt de când au început să organizeze contraofensive împotriva forțelor ruse din sudul și nord-estul Ucrainei, forțând ”armata roșie” să se retragă.

Oficialii ruși din Sankt Petersburg și Moscova au cerut, de asemenea, înlăturarea lui Putin în ultimele luni. Cercurile de elită din Rusia încep, de asemenea, să se unească în spatele ideii că Putin trebuie să părăsească puterea, potrivit unui fost colaborator apropiat al președintelui, redactorul său de discursuri, Abbas Gallyamov.

„Nimeni nu va întreba: „Hei Vladimir, vrei să pleci?” Nu. Îi trebuie un ciocan în cap și a murit. Sau este timpul să mergem la sanatoriu”, a declarat Daniel Hoffman, un fost șef al stației CIA, Central Intelligence Agency a SUA din Moscova.

Chiar și cei mai apropiați aliați ai lui Putin l-au criticat în ultimele zile, ceea ce ar putea fi un semnal că puterea lui Putin – și viitorul său ca lider – se dezintegrează.

Citeşte şi: Soldaţi ruşi luaţi prizonieri după ce au fost abandonaţi de comandanţi: „N-am mâncat şi n-am băut trei zile”