Un grup de hackeri din care fac parte şi români, responsabil pentru atacul informatic de la British Airways

Un grup de hackeri cunoscut sub numele de Magecart, din care se crede că ar face parte hackeri din România şi Lituania, ar fi responsabil pentru atacul informatic de la British Airways, susţine cercetătorul Yonathan Klinjsma, de la compania de cyber-securitate RiskIQ, relatează cotidianul britanic The Telegraph, preluat de Agerpres.

RomaniaTV.net
12 sept. 2018, 06:57
Un grup de hackeri din care fac parte şi români, responsabil pentru atacul informatic de la British Airways

British Airways a anunţat săptămâna trecută că aproximativ 380.000 de clienţi ar putea fi afectaţi de furtul datelor de pe cardurile folosite pentru comenzi online în perioada 21 august – 5 septembrie.

Magecart este activ din 2015 şi este cunoscut pentru mai multe escrocherii în domeniul tranzacţiilor cu carduri de credit în mediul online, printre care şi un atac informatic la compania Ticketmaster.

Circa 380.000 de clienţi ai companiei British Airways ar putea fi afectaţi de furtul datelor de pe cardurile folosite pentru comenzi online, informează AFP şi Reuters. International Airlines Group (IAG), care deţine linia aeriană, a anunţat joi că sunt vizaţi cei care au făcut rezervări online sau cu ajutorul aplicaţiei mobile, din 21 august până în 5 septembrie.

Citeşte şi: 380.000 de clienţi British Airways, afectaţi de furtul datelor de pe carduri. Vizaţi, cei ce şi-au luat bilete în ultimele săptămâni


loading...