Un grup de români, abandonat peste noapte în vama dintre Grecia și Bulgaria: „Au dormit pe scaune metalice, mese sau ciment”

Un grup de aproximativ 30 de români a fost abandonat peste noapte în vama dintre Grecia și Bulgaria. O femeie, a cărei fiică se afla în grup, a relatat toată întâmplarea pe un grup de Facebook, Forum Grecia.

01 aug. 2021, 14:01
Un grup de români, abandonat peste noapte în vama dintre Grecia și Bulgaria: „Au dormit pe scaune metalice, mese sau ciment”

Un grup de români, abandonat peste noapte în vama dintre Grecia și Bulgaria. Turiştii urmau să plece spre casă cu un autocar din portul Limenas, principalul oraș de pe insula Thassos.

Plecarea a fost programată sâmbătă, 31 iulie, la ora 16.00. Cu două ore înainte de plecare, grupul de turiști a fost informat că autocarul, comandat la firma InterTour, s-a stricat.

Citeşte şi: Grecia, introdusă pe lista ţărilor din scenariul roșu din cauza COVID. Soarta turiștilor români aflați în zonă

Un grup de români, abandonat peste noapte în vamă

În intervalul 15.30-20.00 am vorbit la telefon în nenumărate rânduri cu Alex de la InterTour, cu o doamna de la Ruefa Chartere (Alex zicea că Ruefa e agenția, de fapt, InterTour e doar o platforma), cu șoferul mașinii stricate, cu grecoaică Alexa, cu Stephanos, șoferul grec al unui alt autocar care strângea românii de pe insula, cu domnul Paul, care se ocupă de flota de mașini.

Informațiile de la cei care ar fi trebuit să ne ajute veneau trunchiat, complet eronat și un pic grotesc: „Nu știu numărul autocarul grec care vine să îi ia, nu au vrut să ni-l dea”.

Numai că autocarul grec i-a lăsat în Vama Kulata la miezul nopții. Pe la ora 4.00 noaptea (n.r. – duminică, 1 august) li s-a spus că autocarul românesc vine la 7-7.30, pe la 6.00, că vine la 8-8.30.

Realitatea e că nu avem nicio dovadă că a plecat un autocar spre ei. De ieri, de la 15.30 și până acum, la 07.15, oamenii aceștia nu au primit nimic – nici măcar o sticlă de apă.

În vamă, peste noapte, a fost totul închis. Și frig. În grup sunt și oameni în vârstă, și copii – au dormit pe scaune metalice, mese sau ciment.

Au trecut vama pe jos, cu bagajele în mâini și s-au urcat în Bulgaria. Sper să-i ducă până în Romania„, relatează femeia a cărei fiică se află în grup, notează Ziare.com.